Podpora drugačnemu načinu dela

Danilo Markočič (Desus), ki se bo v drugem krogu pomeril z Evgenijem Komljancem (PNI) za izolski županski stol, je včeraj v sporočilu za javnost navedel, da ima poleg podpore Milana Bogatiča (Izola prihodnosti) in Mance Vadnjal (Izola je naša) tudi podporo liste Mef in Izolani, ki ima v izolskem občinskem svetu zagotovljene tri sedeže.

Drago Mislej Mef: “V naslednjih dneh bo gotovo še veliko poskusov
Drago Mislej Mef: “V naslednjih dneh bo gotovo še veliko poskusov 'iskanja ali kupovanja podpor', ki v resnici ne pomenijo veliko, saj volilci odločajo sami in tako tudi člani kandidatnih list, kot je naša.”  Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Na poizvedbo, ali to drži, se Drago Mislej Mef v imenu Liste Mef in Izolani odziva z naslednjim zapisom:

“Pravzaprav je kar nekoliko odveč pojasnjevati stališča neke liste z 12-letnimi parlamentarnimi izkušnjami, ki je v času pred prvim krogom volitev ni povohal nihče, razen volilcev, ki so ji namenili pomembno vlogo v izolskem občinskem svetu.

Seveda je s svojimi novoizvoljenimi svetniki postala zelo zanimiva za bodočo občinsko oblast in posebej za oba županska kandidata, ki se bosta pomerila v drugem krogu. Dva predstavnika Liste Mef in Izolani sva se tako udeležila “povabila na kavo” županskega kandidata Danila Markočiča in skupaj z njegovimi tremi protikandidati, ki se niso prebili v drugi krog, razpravljala o bodoči sestavi, predvsem pa o načinu delovanja občinskega sveta in njegovih organov. Strinjali smo se, da je treba prekiniti z dosedanjo prakso koalicijskega dogovarjanja o projektih in nato bolj ali manj le seznanjanja tako imenovane 'opozicije', ki je bila seveda redno preglasovana.”

Dva predstavnika Liste Mef in Izolani sta se udeležila Markočičevega “povabila na kavo”.

“Ocenili smo, da bo treba v bodoče načrtovati razvoj občine skupaj in iskati rešitve, ki zadovoljujejo največ političnih akterjev in občanov. Rekli smo, da v dogovarjanju takšne občinske politike ni sprejemljivo trgovanje z delovnimi mesti, kot se je doslej redno dogajalo ob vsakokratnih volitvah. Prav tako je treba spoštovati volilne izide pri sestavi delovnih teles občinskega sveta in vanje vključiti več strokovnjakov kot politikov. Tudi brez nekaterih kadrovskih ukrepov v občinski upravi ne bo šlo, če želimo zares vpeljati nov način dela v občinskih pisarnah.

O teh stvareh smo se pogovorili in soglašali, da ne smemo Izole prepustiti neoliberalistični pogoltnosti, ampak jo moramo potrpežljivo graditi kot varen dom vseh njenih občanov. Takšno skupno razmišljanje je županski kandidat Danilo Markočič lahko razumel tudi kot podporo njegovi kandidaturi, vendar pa nismo podpisovali nobenih memorandumov in pogodb, ker bi bile v nasprotju z vsem, kar smo govorili dotlej.

V naslednjih dneh bo gotovo še veliko poskusov “iskanja ali kupovanja podpor”, ki v resnici ne pomenijo veliko, saj volilci odločajo sami in tako tudi člani kandidatnih list, kot je naša.”


Najbolj brano