Krka ima najboljši napad lige, Primorska pa najboljšo obrambo

Košarkarji koprskega kluba še naprej vladajo v drugi diviziji regionalnega tekmovanja. Po zmagi v Vršču so se napotili v Novo mesto, kjer bodo zvečer ob 20. uri odigrali derbi kroga s Krko.

Lance Harris je bil v Vršcu 90-odstotno natančen pri metu iz igre. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Lance Harris je bil v Vršcu 90-odstotno natančen pri metu iz igre. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Na gostovanju v Vršcu so košarkarji Primorske srbskega prvoligaša premagali s 103:65. Slovenski pokalni prvaki so tekmo v svoj prid odločili že proti koncu prvega polčasa. V 17. minuti tekme je Marko Jagodić-Kuridža, najbolje ocenjeni košarkar lige ABA 2, s polaganjem postavil delni izid 12:2, po katerem je koprsko moštvo ušlo že na 20 točk razlike in nato tekmo le še rutinirano pripeljalo h koncu. Tigri so presegli mejo 100 doseženih točk, obenem pa z 38 točkami razlike izenačili svojo najvišjo zmago v regionalnem tekmovanju. V Vršcu je izstopal Tadej Ferme, ki je zadel kar osem trojk in tekmo sklenil pri 26 točkah. Z 20 točkami (7:7 za dve, 2:3 za tri) v 19. minutah igre mu je sledil Lance Harris. Izpostaviti velja še Daniela Vujasinovića, ki je v slabih 18 minutah zbral 13 podaj, katerim je dodal še štiri pridobljene žoge.

Danes ob 20. uri se bo s tekmo Krka : Sixt Primorska končal 6. krog tekmovanja v prvi SKL. Obe ekipi imata visoke cilje v državnem prvenstvu, v regionalni ligi pa nasprotne. Medtem ko se Krka bori za obstanek med elito, se Primorska tja želi uvrstiti. Krka si je v regionalni ligi malo oddahnila, ko je nazadnje premagala Mego Bemax z 82:69. Nasproti si bosta stali drugi najboljši napad (Krka) in najboljša obramba (Primorska) v državnem prvenstvu. V tej sezoni DP Krka doma dosega visoko povprečje - 90,7 točk, 40,3 skokov in 24 podaj. V minuli sezoni je v polfinalu DP Krka zmagala s skupnim rezultatom 2:1 v zmagah. Pri Krki je najboljši strelec ekipe Jure Lalić, ki v povprečju dosega 15 točk na tekmo, pri Sixt Primorski pa je vodilni strelec in skakalec ekipe Marjan Čakarun, ki je z 10,3 točke in 7 skoki na tekmo vsaj v domači ligi očitno nepogrešljiv. Koprska ekipa se po tekmi v Vršcu ni vrnila domov, temveč je v Čatežu dočakala današnjo tekmo. “Moštvo Primorske igra letos odlično. So izredno izkušeni in imajo na vsakem igralnem mestu najmanj dva enakovredna igralca. Mi želimo igrati tako kot vedno - agresivno in s čim več energije. Dobra popotnica nam je sobotna zmaga v regionalni ligi, upam pa, da bo tudi spodbuda s tribun na podobni ravni,” pravi trener Krke Simon Petrov. Njegov koprski kolega Jurica Golemac pa pravi: “Tekmeci vedno igrajo zelo fizično, trdo obrambo. Na takšno igro bomo morali odgovoriti z enako mero, ob tem pa biti dobri tudi v skoku, v kolikor želimo doseči zmago.”

Vršac : Sixt Primorska 65:103

Sixt Primorska: Ferme 26, Harris 20, Čakarun 11 (6 skokov), Kosi 8, Zupan 3, Marinković 12 (3 prid. žoge), Hodžić, Jagodić-Kuridža 6 (6 skokov), Vujasinović (13 podaj, 4 pridobljene žoge), Šiško 10 (6 podaj), Glas 3, Vončina 4.


Najbolj brano