Lista Pretresi je podvojila sedeže

Na tokratnih volitvah, ki so prinesle 62 kandidatov za dvanajst stolov v hrpeljsko-kozinskem občinskem svetu, je dogajanje najbolj “pretresla” lista Pretresi, saj je uspela celo podvojiti število stolov, ki jih bo zasedala v mestnem svetu z dveh na štiri. Okrepili sta se tudi lista Izvir in stranka SD, za enega svetnika.

Lista Pretresi, ki jo sestavljajo mladi, izobraženi in nadebudni člani, se je tokrat, v tretje, na volitvah 
uspela prebiti v občinski svet s podvojenim številom sedežev, kar pripisujejo velikemu zaupanju 
volilcev.
Lista Pretresi, ki jo sestavljajo mladi, izobraženi in nadebudni člani, se je tokrat, v tretje, na volitvah uspela prebiti v občinski svet s podvojenim številom sedežev, kar pripisujejo velikemu zaupanju volilcev.  

HRPELJE, KOZINA Stranka Socialnih demokratov (SD), katere članica je tudi stara-nova županja Saša Likavec Svetelšek, je v tokratni sestavi občinskega sveta pridobila največ glasov volilcev in s tem še eno mesto. Po seznamu kandidatov za volitve v občinski svet sodeč naj bi poleg Irene Stropnik (v tem mandatu tudi podžupanje) in Mateja Dodiča na občinskih sejah in v odborih sedela še Jadran Šturm in Janja Babič.

Še en stol si bosta dodala tudi svetnika liste Izvir, katere nosilec je Valter Fabjančič. Njemu in Martini Babuder se bo pridružil Igor Šiškovič, ki je na prejšnjih volitvah že kandidiral. Lista Izvir v občinskem svetu deluje že tri mandate. Fabjančič pojasnjuje, da se bodo zavzemali za doslej zastavljene načrte, predvsem za izgradnjo vrtca v Materiji, za zmanjšanje tranzitnega prometa na cesti Kozina-Podgrad, za obvoznico in dom upokojencev. Več energije imajo namen vložiti v projekte v brkinskih vaseh, od vodovoda, cest, ustreznih vaških domov. “V občinskem svetu nameravamo delovati umirjeno in podpirati za občino ključne projekte,” dodaja Fabjančič.

Lista, ki je pretresla politično dogajanje v občini, so Pretresi. Predsednik Vasja Ivančič poudarja, da tokrat ni šel v boj za župana, so se pa zato bolj zavzeli za preboj v občinski svet, kjer so namesto dveh dobili štiri sedeže. Poleg njega naj bi tam sedeli še Tanja Zonta iz Krvavega Potoka, dr. Matej Skočaj iz Hotične ter Alenka Lukač Segulin iz Velikih Loč. Doslej je ob Ivančiču sedela Tina Andrejašič. “Volilnega rezultata smo veseli, daje nam vedeti, da imamo podporo volilcev, ki si želijo sprememb, drugačnega mišljenja; ki so prepoznali, da smo bili doslej v občinskem svetu močni, glasni, kritični. Ki so razumeli, da imamo dobre kandidate, ki bodo znali zastopati interese vseh občanov,” izpostavlja Ivančič in dodaja, da si v tem mandatu želijo tvornega sodelovanja z občinsko upravo in svetom.

Eno svetniško mesto je ohranila SDS, v občinski svet se je uspelo prebiti tudi Desusu, ne pa tudi Levici, Nsi in Akacijam, medtem ko druge liste, prej zastopane v občinskem svetu, sploh niso kandidirale. pestrost občinskega sveta se je tako zmanjšala z osmih na pet strank in list.


Najbolj brano