Zagorelo je v kleti bloka

Za razliko od večine drugih Primorcev, ki so v nedeljo zvečer v živo spremljali rezultate lokalnih volitev, so stanovalci bloka v izolski Ulici Zvonimira Miloša spremljali gašenje požara. Zagorelo je v kleti bloka, gasilci so dim z ventilatorji zadrževali v kleti, najprej pa so evakuirali vseh 40 stanovalcev.

Gasilci so iz kleti pred blok prinesli uničene stvari.  Foto: Gasilska brigada Koper
Gasilci so iz kleti pred blok prinesli uničene stvari.  Foto: Gasilska brigada Koper

IZOLA > “K sreči so bila vsa vrata v kleti tesno zaprta, tako da se dim ni mogel neovirano širiti navzgor po stopnicah. Če bi bila odprta, bi bilo bolj nevarno. Gasilci smo morali nato odpirati in vlamljati vrata, ampak najpomembnejše je, da stanovalci niso bili v veliki nevarnosti,” je povedal vodja izmene koprske gasilske brigade Denis Slavec, ki je v nedeljo zvečer vodil gašenje kleti bloka v Ulici Zvonimira Miloša v Izoli.

Domačini so dim opazili nekaj minut po sedmi uri zvečer in poklicali na pomoč. “Ko smo prišli na kraj, so bili kletni prostori napolnjeni z dimom, ta se je začel že dvigati po stopnicah navzgor. Z ventilatorji smo dim potiskali navzdol in evakuirali 40 stanovalcev,” je povedal Slavec in dodal, da je evakuacija potekala nemoteno, brez težav in posebnosti.

Medtem ko se je del gasilcev ukvarjal z evakuacijo, se je druga ekipa lotila požara. Nekaj vrat so odklenili, v nekatera pa vlomili ter se opremljeni z dihalnimi aparati približali žarišču požara. Po predvidevanjih gasilcev se je morala vneti električna napeljava, saj so opazili, da je bilo žarišče požara pod stropom in ne na tleh.

Na pogorišču so opazili sušilne in pralne stroje, skrinje in kramo, ki so jo imeli stanovalci v svojih kleteh. Skupno so odprli pet kletnih prostorov, nato pa celotno klet prezračili in na prosto odnesli goreče ter uničene predmete. Kot so ugotovili, je zagorelo v enem od 15 prostorov večjega dela kleti, dim pa se je nato razširil še na prostore manjšega dela v kleti. Z ognjem in posledicami se je nekaj ur trudilo osem gasilcev koprske brigade in štirje gasilci izolskega prostovoljnega društva.


Najbolj brano