“Pomembni so skupni cilji”

Mauricij Humar, novi stari župan Občine Miren-Kostanjevica, je prepričal tudi s svojo listo. V občinskem svetu je dobila še dva sedeža več kot pred štirimi leti in jih bo imela kar šest. Druge stranke in liste so si zagotovile vsaka po en ali dva mandata.

Volilci so Listi Mauricija Humarja zaupali kar šest mandatov. Foto: Alenka Ožbot
Volilci so Listi Mauricija Humarja zaupali kar šest mandatov. Foto: Alenka Ožbot

MIREN-KOSTANJEVICA > “Zelo smo zadovoljni z rezultatom in sem tudi prepričan, da so kandidati za svetnike na naši listi prepoznavni v okolju. Imamo tudi program, kaj in kako bomo delali, tako da so stvari jasne. Očitno so se volilci odločali na podlagi tega in nam zaupali šest mandatov, kar je izjemen uspeh. Prepričani smo, da bodo dokazali, da so vredni zaupanja volilcev,” je z dosežkom svoje liste na lokalnih volitvah zadovoljen Mauricij Humar. Kot župan računa na sodelovanje z vsemi strankami in listami v občinskem svetu. “Če bomo delovali za isti cilj, je nepomembno, kdo je na kateri listi, v kateri stranki. Računam, da bomo delali čim bolj enotno in za iste cilje,” poudarja.

V petnajstčlanskem občinskem svetu bodo poleg šestih predstavnikov Liste Mauricija Humarja sedeli še po dva predstavnika SD, Desusa, Liste neodvisnih kandidatov Bilje, Miren, Orehovlje s Krasom in SDS ter predstavnik SMC. NSi in SLS s svojimi kandidati nista uspeli zbrati potrebnih glasov za sedež v občinskem svetu.

Mojca Merkun

Socialni demokrati

“Z rezultati letošnjih lokalnih volitev v občini člani stranke zagotovo ne moremo biti zadovoljni. V občinski svet sta izvoljena le dva predstavnika stranke.”

Medtem ko je Lista Mauricija Humarja pridobila dva sedeža, SDS pa enega, sta SD in Lista neodvisnih kandidatov Bilje, Miren, Orehovlje s Krasom vsak po enega izgubila. Pri DeSUS in SMC ni sprememb, tudi pred štirimi leti je imel prvi dva, drugi pa en sedež v občinskem svetu.

V SD ne skrivajo razočaranja. “Po trenutnih podatkih z rezultati letošnjih lokalnih volitev v občini člani stranke SD zagotovo ne moremo biti zadovoljni. V občinski svet sta izvoljena le dva predstavnika stranke, kar je za nas presenetljiv rezultat. V tej sestavi občinskega sveta bo uresničevanje zastavljenih ciljev naše stranke precejšen izziv. Strniti bo treba vrste, se dogovoriti kako in kaj bomo delovali naslednja štiri leta. Zagotovo pa ne bomo opustili naše vizije in ciljev,” pravi članica občinskega odbora SD Mojca Merkun.


Najbolj brano