Nasilnih vojakov še niso “prešteli”

Policisti še niso končali preiskave petkovega pretepa, v katerem jo je hudo skupil 24-letni Pivčan. V lokalu Miranda naj bi se besedno zaiskrilo med njim in osmimi vojaki v civilnih oblekah, ti pa naj bi ga nato pred barom surovo pretepli. Pivčana so že odpustili iz kliničnega centra, policija pa včeraj novih podrobnosti ni razkrila.

Policisti še ugotavljajo, kaj se je dogajalo na dvorišču pred Miranda 
barom.
Policisti še ugotavljajo, kaj se je dogajalo na dvorišču pred Miranda barom.  

SELCE > “Žal mi je, da je zaradi enega takega posameznika, ki se ni znal obvladati, očrnjena vsa naša vojska,” je včeraj povedal lastnik Miranda bara Simon Ostanek in pojasnil, da so po dogodku k njim prišli policisti, prav včeraj pa naj bi se pogovorili tudi z natakarico, ki je bila priča dogodkom pred brutalnim pretepom. Po njenih besedah, ki nam jih je prenesel Ostanek, je najmanj eden od osmih vojakov, ki so se iz postojnske vojašnice k Mirandi pripeljali s službenim kombijem, ves večer iskal “barufo”.

V lokalu naj bi od enajstih zvečer do dveh ponoči iskal konflikt, se sporekel z več gosti, na koncu pa še s 24-letnim Pivčanom D. F. Ko naj bi jim natakarica rekla, da zapira in da bo treba zapustiti bar, naj bi jih sedem odkorakalo skozi vhodna vrata, osmi pa naj bi stopil za natakarico v kuhinjo, s pulta pograbil nož in nato natakarico prijel za vrat. Zagrozil naj bi ji, da jo bo ubil, če bo poklicala policijo. Za slovo naj bi vojaki še odtrgali kljuko z vhodnih vrat.

Kaj se je potem dogajalo pred barom, policisti še ugotavljajo. To zagotovo vedo vojaki in 24-letni Pivčan, ki je krvav obležal približno sto metrov stran ob glavni cesti. Nanj so naleteli postojnski policisti, ki so se peljali mimo. Po nekaterih podatkih naj bi Pivčan policiste poklical, potem ko so ga vojaki pretepli. O dogodku bi verjetno vedel kaj povedati tudi Pivčanov kolega, ki je pred barom zbežal pred vojaki ter se uro in pol skrival po vasi.

Tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec je včeraj povedala, da policija še nima vseh podatkov o dogodku in da zato še ne more govoriti o osumljencih. Kot nam je povedal Ostanek, so bili vojaki stari med 20 in 30 let, eden pa naj bi posebej izstopal s svojo nestrpnostjo in izzivalnostjo. “Kar se je zdaj pojavilo na nekaterih forumih, da jih je Pivčan žalil in jim grozil, po besedah natakarice ni res,” trdi Ostanek, ki je prepričan, da so pretepači te informacije sami sprožili, da bi opravičili svoje dejanje.

Anita Leskovec napoveduje, da bo policija javnost seznanila z ugotovitvami takoj, ko bodo postojnski policisti končali preiskavo in proti osumljencem spisali ovadbo. Za ta teden napovedujejo pojasnila tudi v Slovenski vojski. Tiskovni predstavnik Simon Korez je povedal, da čakajo zaključke policijske preiskave, na podlagi katerih bodo tudi sami ukrepali. Seveda se bodo z vpletenimi vojaki tudi sami pogovorili in nato lahko sprožili disciplinske postopke.


Najbolj brano