Gneča na vrhu in na dnu

Ob prvoligaškem tekmovalnem premoru so bili pretekli vikend tudi na Primorskem deležni največ pozornosti drugoligaški nogometni obračuni. Pred zadnjim jesenskim krogom je gneča na vrhu in dnu lestvice.

Papa Kebe (v svetlem dresu) je prekinil strelski post in z dvema 
goloma pomagal do zmage Taboru v derbiju z Bravom.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Papa Kebe (v svetlem dresu) je prekinil strelski post in z dvema goloma pomagal do zmage Taboru v derbiju z Bravom.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > Če je v prvoligaški druščini, ki bo v petek postregla z uvodnim dvobojem in hkrati derbijem 17. kroga med Olimpijo in Muro, zgoščeno na sredini razpredelnice, so v drugi ligi - tudi zaradi večjega števila ekip - razmerja moči drugače razporejena. Radomljam in Bravu (oba 33 točk), za katera se je zdelo, da jima bo uspel jesenski pobeg, je pretekli konec tedna spodrsnilo, kar je še ena potrditev nepredvidljivosti tekmovanja.

Sicer pa poraz Ljubljančanov v Sežani še zdaleč ne sodi v kategorijo presenetljivih. Gostitelji so že pred začetkom sezone s sestavo ekipe in strokovnega štaba vložili kandidaturo za vrh, na domačem igrišču pa jo Cheryybox24 Tabor s pridom potrjuje. Dve točki so jim odščipnili le Ptujčani. Slabši izkupiček imajo izbranci Andreja Razdrha na gostovanjih. Sežanci si v soboto v Ljubljani z Ilirijo, ki ji v boju za obstanek gori pod nogami, želijo nadgraditi izkupiček. Z zmago bi se še bolj približali ali pa celo izenačili z vodilnima ekipama. Obe gostujeta: Bravo na Koroškem pri čvrstem Fužinarju, Radomlje pa v Novem mestu pri ta čas najbolj vroči drugoligaški ekipi Krki.

Hajrić na vrhu

Če pred zadnjim jesenskim krogom še ni jasno, katera ekipa bo prezimila na vrhu drugoligaške lestvice, je jasno, kdo bo najboljši strelec. Nogometaš Radomelj Anel Hajrić, ki proti Nafti s soigralci ni odebelil svojega izkupička, je z 19 zadetki nedotakljiv na vrhu lestvice strelcev. Najbliže mu je s 14 goli napadalec Tabora Papa Kebe, ki je dosegel štiri zadetke več od najbližjih zasledovalcev.

Novomeščani so pod taktirko nekdanjega trenerja Gorice in Primorja Borivoja Lučića neporaženi že deset tekem zapored in so se brez velikega pompa približali vrhu lestvice. Tako Tabor kot Krko od vrha lestvice ločijo tri točke. Lendavčani (26) so nekoliko zadihali po zmagi v Radomljah, Ptujčani (27) so doma komaj strli odpor zadnjeuvrščenih Brežičanov, Dob (27) pa je v zadnjih dveh krogih iztržil le točko. Trojico, ki se ubada vsaka s svojimi šibkostmi in težavami, čakajo za konec jeseni obračuni s primorskimi ekipami, ki se borijo za obstanek.

V Biljah, kjer s tekmeci primerljive kakovosti pridno nabirajo točke, je vse bolj viden rokopis trenerja Sandija Valentinčiča. Ob petih prvenstvenih zmagah niso prejeli zadetka na treh zaporednih tekmah. Ob koncu jesenskega dela, ki je prišel nemara celo prezgodaj, bodo gostili Ptujčane. Za Brice, ki so se v nedeljo prav tako razveselili treh točk, pa bo zimski premor prišel kot naročen. Trener Domen Beršnjak krpa enajsterico, na načetem igrišču v Vipolžah pa sta dinamika in kombinatorika na resnem preizkusu. Je pa res, da se včasih prav v stiski najdejo najboljše rešitve.

Briška podoba na dvoboju s sicer silno nepredvidljivo Rogaško je bila vsaj po tekmovalnem pristopu na želeni ravni. V soboto jih za konec jeseni čaka gostovanje v Dobu, ki so mu Dekančani doma natresli tri gole, kar pa je bilo dovolj le za točko.

Izbranci Nedžada Okčića, ki bodo v soboto gostovali v Lendavi, s 25 doseženimi zadetki po učinkovitosti sodijo v zgornjo polovico lestvice, zato pa so s 36 prejetimi goli prav na repu razpredelnice. V hrbet gledajo tudi zadnjeuvrščenim Brežicam, ki bodo za konec jeseni gostile Ankaran Postojno. Ekipa Vlada Badžima pa ima precej večjih skrbi, kot je sama lestvica, kjer se nahaja v sredini.


Najbolj brano