Volilni utrip na Ajdovskem in Vipavskem

Med slovenskimi občinami, ki beležijo visoko volilno udeležbo, je vipavska, kjer je do 16. ure volilo 50,78 odstotka volilnih upravičencev. V sosednji, ajdovski občini pa so imeli do 16. ure skoraj 43-odstotno volilno udeležbo.

Tadej Beočanin z družino Foto: Alenka Tratnik
Tadej Beočanin z družino Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA, VIPAVA > Ajdovski župan Tadej Beočanin (SD) je ob 15. uri s partnerko Rozano Mužica in hčerko Zojo prišel na volišče v prostorih PGD Ajdovščina. “Današnji dan je bil tak, kot se spodobi za dan, ko poteka tudi Vertovčev pohod, najprej udeležba na pohodu, sedaj volitve in zvečer pričakovanje rezultatov.

Prejšnji župan Marjan Poljšak (NSD) je na volišče prišel že pred sedmo zjutraj, saj se je po glasovanju tudi on odpravil na pohod po Vertovčevih poteh. “Prišel sem z upanjem, da bodo ljudje glasovali za svoje materialne in moralne interese,” je dejal.

Kandidata SDS Miho Kapelja smo ujeli na volišču v Dobravljah. “Danes se počutim odlično, mislim, da smo napravili veliko delo, da smo se potrudili na terenu, dobivam pozitivne odzive s terena,” je zadovoljen.

Vipavski župan Ivan Princes (Lista Ivana Princesa za trajni razvoj) pa nam je povedal: “Volivci bodo odločili, mislim, da smo delali dobro in ne vidim vzroka, da bi izpadel. Njegov protikandidat Goran Kodelja (Lista Gorana Kodelje) je ocenil, da je bila volilna kampanja zanimiva in zahtevna. “Želel sem se predstaviti na najboljši možni način, tudi v tehničnem smislu. Mislim, da sem volilce prepričal. Tretja kandidatka za vipavski županski stol Nataša Nardin (Vipavska lista Naprej) pa je dejala: “Kakorkoli se bodo volilci odločili, imajo prav. Osnova našega delovanja je trajnostno delovanje, to bomo imeli ves čas pred očmi.” Jožko Andlovic (SDS Vipava) pričakuje najmanj uvrstitev v drugi krog. Dan je preživel umirjeno in v pričakovanju dobrega rezultata.


Najbolj brano