V Komnu odločna zmaga Erika Modica

V Komnu je prepričljivo zmagal Erik Modic. Čeprav je bil favorit, pa je zmaga v prvem krogu presenetljiva. Volitev se je v komenski občini udeležilo 64,81 odstotka volilnih upravičencev, Modic pa je zmagal prav na vseh voliščih po občini.

Novi župan komenske občine Erik Modic iz Kobdilja je glasovnico 
oddal z ženo Britto  Höschele.  Foto: Petra Mezinec
Novi župan komenske občine Erik Modic iz Kobdilja je glasovnico oddal z ženo Britto Höschele.  Foto: Petra Mezinec

KOMEN > “Res je, da sem pričakoval, da bom dobil največje število glasov, potiho sem upal tudi na polovico, a da bo podpora tako visoka, je pa tudi mene presenetilo,” je po objavi rezultatov povedal zadovoljni Erik Modic, ki bo kot peti župan zasedel najvišji položaj v komenski občini.

Visok odstotek podpore, zanj je glasovalo dobrih 60 odstotkov občanov, ki so se volitev udeležili, pa pripisuje temu, da si “občani želijo miren pristop in župana, ki se zaveda, da je treba služiti skupnosti.” Modic je enakomerno zmagal na vseh voliščih po občini.

Erik Modic

zmagovalec volitev v občini Komen

“Mislim, da si občani želijo miren pristop in župana, ki se zaveda, da je treba služiti skupnosti.”

Komenska kampanja je bila naporna

Za komenski županski položaj so se poleg Modica borili še trije kandidati. Na drugem mestu je pristal Goran Živec s 17 odstotki glasov. “Računal sem na drugi krog, a volilci so se odločili in volilci imajo vedno prav. Kampanja je bila zelo divja. Branil sem se očitkov, a očitno je mojim nasprotnikom uspelo,” je povedal Živec, ki je tokrat drugič kandidiral za župana.

Na volitvah leta 2014 se mu v drugi krog ni uspelo uvrstiti, je pa svoje volilce nato pozval, da volijo za zmagovalca v drugem krogu, Marka Bandellija.

Prav bivši komenski župan je močno zaznamoval volilno tekmo na Komenskem. V javnost je pred dvema tednoma prišlo njegovo pismo Modicu, iz katerega je razvidna domnevna zloraba položaja. Rezultat afere je bil Bandellijev odstop z ministrskega položaja.

Bandelli je sicer javno podprl prav Deana Zalesjaka, ki je prejel najnižje število glasov in je bil kandidat Stranke Alenke Bratušek. “Začetek volilne kampanje je bil v redu, potem pa je bilo mučno. Odločitev volilcev pa je posledica dogajanja v zadnjih štirinajstih dneh, ko so me izključno povezovali s tem dogajanjem,” je rezultate komentiral Zalesjak.

Občani si želijo preobrat

Neodvisni kandidat Sergio Stancich, ki je pristal na tretjem mestu, pa je prepričan, da je izvolitev župana v prvem krogu dokaz, da si občani želijo jasen preobrat. Njegova lista OKO - Organizacija komenskih občanov se bo uvrstila v občinski svet.

“Začeli smo od začetka, zato smo z rezultatom zelo zadovoljni. Novemu županu pa čestitam,” je po izidu rezultatov povedal Stancich.


Najbolj brano