Svetelškovi gladko drugi mandat

“Odločitev o ponovni kandidaturi je bila samoumevna, saj bi rada peljala naprej zastavljene načrte,” je povedala nova-stara županja Občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek. Njen protikandidat je bil Robert Grk, doslej občinski svetnik.

Saša Likavec Svetelšek je izide volitev sinoči pričakala v Markovščini v krogu podpornikov in  družine, vesela tudi družbe 
vnukinje.  Foto: Lea Kalc Furlanič
Saša Likavec Svetelšek je izide volitev sinoči pričakala v Markovščini v krogu podpornikov in družine, vesela tudi družbe vnukinje.  Foto: Lea Kalc Furlanič

HRPELJE > Že kmalu po 19. uri je bilo v vaškem domu v Markovščini, kjer so izide lokalnih volitev čakali podporniki, sorodniki, prijatelji in strankarski kolegi kandidatke Saše Likavec Svetelšek iz stranke Socialnih demokratov (SD), nadvse veselo in vriskajoče. Z volišč, v Občini Hrpelje-Kozina jih je 16, so namreč že prihajali rezultati glasovanja za župana, ki so kazali na prepričljivo zmago Likavec Svetelškove. Ta je na prejšnjih volitvah v drugem krogu premagala dotedanjega župana Zvonka Benčiča Midreta in dosegla najvišji odstotek glasov podpore v Sloveniji sploh.

Grk kritičen

Tokrat se je v boj za prvi stol občine z njo podal Robert Grk iz Ocizle, doslej občinski svetnik Pečarjeve liste. Kmalu se je izkazalo, da dosedanja županja dobiva tri- do štirikrat več glasov kot Grk. Ta se je sicer v kandidaturo podal zadnji trenutek in ni imel nikakršne kampanje. Dopoldne nam je povedal, da ne želi biti več občinski svetnik, ker noče biti le glasovalni stroj.

Saša Likavec Svetelšek

dosedanja županja

“Odločitev o ponovni kandidaturi je bila samoumevna, saj bi rada peljala naprej zastavljene načrte.”

Danes je bil zelo kritičen: “Čestitam županji in občanom, ki so v njej videli potencial, da so jo volili. Čestitam tudi stranki SD, ki bo z vnovično kandidaturo Likavčeve lahko v občinski upravi nadaljevala zaposlovanje svojih članov. Da bo na občini še naprej deloval politični in ne strokovni kader, in zato spet ne bomo črpali nič EU-denarja.” Dodal je, da bo kmalu skupaj s svojimi podporniki ustanovil civilno gibanje, ki se bo zavzemalo za transparentno poslovanje občinske uprave.

Županja smelo dalje

“Zelo sem zadovoljna in hvaležna občanom, da so mi spet izkazali zaupanje. Ponovno sem kandidirala, ker bi rada peljala naprej načrte, ki smo si jih zastavili, in tiste, ki so že v teku. Z delom v tem mandatom sem zadovoljna, naši rezultati so dokaz, da smo v občinskem svetu in upravi dobro sodelovali,” je izpostavila nova županja. Poudarila je še, da je bil edini trd oreh v tem mandatu zanjo dom upokojencev na Kozini, vse ostalo, kar je obljubila občanom pred štirimi leti, so izpeljali, in to brez dodatnih zadolžitev. “V zvezi z gradnjo doma upokojencev državni situaciji navkljub še nisem vrgla puške v koruzo, ampak se borim naprej,” je zadovoljna stara-nova županja.


Najbolj brano