Strmčnik zmagal s še večjo podporo

Ankarančanke in Ankarančani niso poskrbeli za prav nikakršno volilno presenečenje. Gregor Strmčnik ostaja župan še naslednja štiri leta, svoj volilni rezultat pa je v primerjavi z zadnjimi lokalnimi volitvami še izboljšal.

Gregor Strmčnik po tem, ko je izvedel, da je znova postal župan 
Ankarana. Foto: Alenka Penjak
Gregor Strmčnik po tem, ko je izvedel, da je znova postal župan Ankarana. Foto: Alenka Penjak

ANKARAN > Od 2768 volilnih upravičencev se je na volišča odpravilo 1223 Ankarančanov. Za Gregorja Strmčnika jih je po neuradnih podatkih glasovalo 74,2 odstotka, Zoran Pavić, kandidat stranke Slovenija za vedno, je prejel 13,13 odstotka volilnih glasov, Ivan Klun (Združeni za Ankaran) pa 12,68 odstotka.

Preštete glasovnice kažejo, da je Strmčnikova lista Radi imamo Ankaran prejela 61,7 odstotka glasov, Združeni za Ankaran 9,8 odstotka, Slovenija za vedno 9,7 odstotka, Desus 5,6 odstotka, ostale liste in stranke pa so prejele manj kot pet odstotkov glasov. Izračuni kažejo, da bo imela lista Radi imamo Ankaran še naprej osem sedežev v 12-članskem občinskem svetu, ostale stranke si bodo razdelile preostale štiri sedeže. Gregor Strmčnik je še bolj prepričljivo osvojil volilno telo kot pred štirimi leti, ko so v novoustanovljeni občini Ankaran izpeljali prve lokalne volitve in je prejel 67,9 odstotka glasov.

Gregor Strmčnik

župan Ankarana

“Imeti rad Ankaran ni bilo vedno lahko in le redkokdaj enostavno, je pa vedno bilo pravilno.”

“Neizmerno sem ponosen na tolikšno podporo. Danes smo v Ankaranu ponovno prepričljivo izbrali koncept samostojnosti, avtonomnosti, neodvisnosti, delavnosti, poštenosti in spoštovanja. Odločno smo zavrnili lažnivce, prevarante, tatove, hlapce Ankaranu sovražnih političnih in kapitalskih elit. Osramočeni so odplaknjeni na smetišče politične zgodovine. Neizmerno sem ponosen na tolikšno podporo. Imeti rad Ankaran ni bilo vedno lahko in le redkokdaj enostavno, je pa vedno bilo pravilno,” je župan nagovoril zbrane.

Zoran Pavić kljub nasmehu razočaranja ni skrival, saj je pričakoval nekaj glasov in posledično tudi kakšen sedež več v občinskem svetu. Kljub temu pa je čestital novemu županu in napovedal, da bo ankaranska opozicija še bolj pozorno spremljala delo občinske uprave.

Ivan Klun pravi, da je lahko z ekipo ponosen na doseženi rezultat, čeprav so pričakovali več in upali na močnejšo opozicijsko vlogo. Ob razočaranih obrazih kolegov z liste Združeni za Ankaran je Klun zmogel nasmeh in Strmčniku namenil iskrene čestitke. “Izid je takšen, kot je. Dali smo vse od sebe, v občinskem svetu pa bomo nadaljevali s konstruktivnim delom, kakršnega smo tudi napovedali. Verjamem, da bomo v prihodnjih letih doprinesli k boljšemu življenju v Ankaranu, ki bo v zadovoljstvo vseh.”


Najbolj brano