Smrdelju zaupali že šesti mandat

Dolgoletnemu pivškemu županu Robertu Smrdelju je s tesno večino (51 odstotkov glasov) zmaga uspela že v prvem krogu. V taboru Damijana Kaplja razočaranje vendarle ni bilo tako veliko, saj je po neuradnih podatkih dober rezultat dosegla njihova lista.

Takole so zmago proslavili v Smrdeljevem štabu. Foto: arhiv Roberta Smrdelja
Takole so zmago proslavili v Smrdeljevem štabu. Foto: arhiv Roberta Smrdelja

PIVKA > “Res nisem imel občutka, kakšen učinek bo imela pri ljudeh predvolilna bombica, ki so mi jo nastavili. A očitno so volilci zadevo trezno premisli. In obenem ugotovili, da je eno govoriti in imeti močno kampanjo, drugo pa so konkretni rezultati. In v mojem primeru ljudje vedo, kaj lahko pričakujejo,” se je na zmago odzval Robert Smrdelj. Kot zagotavlja, njegova ponovna izvolitev pomeni nadaljevanje številnih že zastavljenih projektov, med katerimi so za nekatere celo že odobrena evropska sredstva.

Napovedovanje volilnega izida v pivški občini je bilo precej nehvaležno. V zadnjem tednu pred volitvami so kampanjo namreč zaznamovale objave očitkov na račun vprašljive Smrdeljeve naložbe v turistično vilo na Krku, ki jih je župan sicer odločno zavrnil in finančno konstrukcijo projekta tudi temeljito pojasnil. Tudi na volišču, kamor je prišel v spremstvu žene in hčerk, nam je Smrdelj zato priznal, da je, kljub sicer dobrim občutkom, nekoliko na trnih.

Robert Smrdelj

novi-stari župan Občine Pivka

”V mojem primeru ljudje vedo, kaj lahko pričakujejo.”

Njegov glavni izzivalec Damijan Kapelj je bil ob oddaji glasovnice bolj optimističen. Ocenil je, da bo na volilni rezultat odločilno vplivala volilna udeležba. “Če bo višja, kot je bila zadnjič, 50 odstotkov ali več, sem skoraj prepričan, da bo prišlo do spremembe in upam, da drugi krog ne bo potreben,” je napovedoval. A se je obrnilo drugače. Razočaranja ni skrival tudi zato, ker je s svojo ekipo kampanjo vzel zelo resno in vanjo vložil veliko energije in časa. “Pričakovali smo več, a volivci so se odločili tako in oni imajo vedno prav,” nam je dejal zvečer. Je pa izpostavil dober rezultat, ki ga je dosegla njihova nova Krpanova lista, kar je “vseeno velik uspeh”. Napovedal je konstruktivno delovanje v dobro Pivke, pa tudi zavzemanje za to, da bodo več poudarka dobile tudi nekatere druge vsebine. Prav tako pa je odločno zatrdil, da njihova lista ni izvajala nobene negativne kampanje.

Jana Gržinič, ki je bila tudi edina ženska kandidatka v regiji, nam je povedala, da se je zavedala moči ostalih dveh protikandidatov, a je kljub temu videla smisel v tem, da prevzame izziv in predstavi svoja razmišljanja. Kandidatura je bila zanjo pozitivna izkušnja in tudi priložnost, da se nauči nekaj novega, kar bo s pridom izkoristila tudi v bodoče tako v pivški politiki kot na drugih področjih.


Najbolj brano