Mlekuž brez konkurence

Za Valterja Mlekuža so bile tokratne volitve mirne. Medtem ko je pred štirimi leti v drugem krogu tesno premagal Davorja Gašperčiča, Siniša Germovšek je takrat izpadel že v prvem krogu, je tokrat gladko povedel z rekordnimi 81,2 odstotki.

Valter Mlekuž je v krogu podpornikov zmago v prvem krogu 
proslavil ob zvokih harmonike.
Valter Mlekuž je v krogu podpornikov zmago v prvem krogu proslavil ob zvokih harmonike.  

BOVEC > “Pričakoval sem zmago, vendar ne s tako velikim odstotkom. Kaj takega se v Sloveniji redko zgodi. Upam na tako sestavo občinskega sveta, ki bo podpirala začrtane in nove projekte,” je vidno zadovoljen povedal stari novi župan Valter Mlekuž. Zmage se je skupaj s prijatelji veselil v najbolj priljubljenem bovškem lokalu Črna ovca, katerega solastnik je dosedanji svetnik in zdaj prvi na listi SD v enoti Bovec Miha Sotlar. Mlekuž je ponosen je tudi na listo SD v drugi enoti (vasi) s prvim Vasjem Vitezom, dolgoletnim organizatorjem Kmečkih iger in bovškega maratona ter vzgojiteljem mladih bovških atletskih upov. Kot je sinoči povedal Mlekuž, bo že danes na poti v Ljubljano na sestanek z ministrom za zdravje Samom Fakinom, s katerim se bo pogovarjal o okrepitvi zdravstvene službe v poletnem času in dodatnem programu v bovški ortodontski ordinaciji. Ta teden si bodo v Nazarjih ogledali gradnjo športne dvorane, kakršna bi bila primerna tudi za Bovec.

Volilna kampanja je bila na Bovškem umirjena. Kot pravijo v volilnih komisijah v dveh enotah, se tudi v preteklosti niso dogajale drame. Temu pritrjujeta tudi kandidata. Mlekužu se je, poleg opravljenega dela, zagotovo obrestovalo tudi obiskovanje vseh krajevnih skupnosti. “Minula štiri leta smo garali, v delo sem vložil sebe celega. Kandidiral sem zato, ker nočem, da se vse sesuje,” je poudaril. Ekipa SD se je v sodelovanju z ostalimi svetniki izjemno odrezala v projektu smučišča, kar v Bovec vleče vlagatelje. Bovec so polepšali, veliko projektov je v delu, med drugim bodo seveda nadaljevali s Kaninom, povezujejo se prek meje v skupnem iskanju denarja EU za gradnjo nove dostavne žičnice. Pripravljajo se na gradnjo atletskega stadiona, športne dvorane. Zaznavajo interes za širitev sistema za daljinsko ogrevanje, ki ga bodo uradno odprli čez nekaj dni.

Valter Mlekuž

SD

“Pričakoval sem zmago, vendar ne s tako velikim odstotkom. Kaj takega se v Sloveniji redko zgodi. ”

Siniša Germovšek nad zmago protikandidata ni presenečen: “Valterju Mlekužu čestitam in želim uspešno delo naprej. Sem pa razočaran nad odstotkom. Zdi se, da naš program ni dosegel volilcev, čeprav smo ga sestavili na podlagi želja v krajevnih skupnostih. Menim, da so zdajšnji občinski projekti dobro zasnovani, ocenjujem pa, da je premalo pozornosti do podeželja, da manjkajo stanovanja in še bi lahko naštevali. Zato sem kandidiral. Nekateri so mi sicer rekli, da bi bil lahko bolj oster, vendar se tega nikoli ne grem.” Vprašljivo je, ali bo Germovšek prišel v občinski svet, glede na to, da je zadnji na listi.


Najbolj brano