Kodelja v Vipavi napoveduje svež veter

Čas je za spremembe, so pred volitvami napovedovali številni Vipavci, in to se je včeraj tudi uresničilo. Po 24 letih se od županskega stola poslavlja edini župan Občine Vipava Ivan Princes. Prihaja Goran Kodelja, ki napoveduje nadaljnji razvoj. Po več kot 90 odstotkov preštetih glasov je njegov rezultat 70,53 odstotka glesov.

Goran Kodelja (v sredini) napoveduje nov veter v občini.  Foto: Alenka Tratnik
Goran Kodelja (v sredini) napoveduje nov veter v občini.  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > “Občutki so dobri. Po vsaki zmagi se zmagovalec dobro počuti. V kampanjo sem šel zavestno, z namenom, da zmagam. Z dolgoletnimi izkušnjami v gospodarstvu sem poskušal narediti vse stvari, kot je treba narediti. Vipava po 24 letih na čelu občine potrebuje spremembe, potrebuje svež veter, potrebuje nove ideje in izkušnje nekoga, ki bo znal take ideje hitro in učinkovito implementirati,” je povedal zjutraj ob prihodu na volišče. Rezultatov vnaprej ni želel napovedovati.

“Vsak od nas si je verjetno obetal, da bo zmagal. V kampanjo sem šel z namenom, da v občini Vipava kot župan stvari spremenimo na bolje. Občina Vipava ima velik potencial in ta potencial bomo poskušali izkoristiti kar se da hitro. Vemo, da je občinski proračun omejen, dajem pa garancijo, da bo vsak evro potrošen maksimalno racionalno in učinkovito,” je povedal, vesel ob rezultatih, ki jih je pričakal skupaj s člani Liste Gorana Kodelje, prijatelji in ostalimi podporniki pri znanem vinarju Janku Troštu v Podnanosu.

Goran Kodelja

Lista Gorana Kodelje

“V to kampanjo sem šel z namenom, da v občini Vipava kot župan stvari spremenimo na bolje.“

Dosedanji in doslej edini župan Občine Vipava Ivan Princes se po šestih mandatih poslavlja. Odhod je potiho napovedoval še poleti, a se je premislil in še v sedmo kandidiral. Včeraj zjutraj se je med službo v veterinarski ambulanti odpravil na volišče in bil kljub naporni volilni kampanji optimističen. “Volilci bodo odločili, mislim, da smo delali dobro in ne vidim vzroka, da bi izpadel, razen seveda, ker je bilo dosti propagande z ene strani,” je ocenil.

A rezultat ga je presenetil. Ni pričakoval, da bo poražen, in to že v prvem krogu. “Poraza nisem pričakoval, ampak ga bom sprejel. Sem se tudi malo utrudil. Da ne bom več župan, bo kvečjemu pomagalo mojemu zdravju,” je povedal po tem. “Ljudje so verjeli obljubam in dejstvom. Škoda, ker bodo izgubili čas, da se to popravi. Program zmagovalca se ne more uresničiti,” je ocenil tekmeca, ki ga je porazil. Obenem je napovedal, da se s končanjem šestega županskega mandata poslavlja od politike: “Imam bolnico in vrt …”

Večer volilne nedelje sta z optimizmom pričakovala tudi Jožko Andlovic (SDS) in Nataša Nardin (Vipavska lista naprej), ki sta ocenjevala, da je uvrstitev v drugi krog realna. A se jima tokrat ni izšlo.


Najbolj brano