Kako so glasovali kandidati v kraških občinah

Kandidati in kandidatka za župana ali županjo v sežanski, divaški in komenski občini ter v občini Hrpelj-Kozina so svoj glas večinoma oddali dopoldne.

Sežanski kandidat Jožko Čuk Foto: Petra Mezinec
Sežanski kandidat Jožko Čuk Foto: Petra Mezinec

KRAS > Svoj glas je na volišču v Dolu pri Vogljah že ob 9.30 oddal David Škabar, ki se že drugič poteguje za županski stolček. “Ne, nisem posebej živčen. Počakajmo do konca dneva na rezultate,” je povedal. Do takrat je na volišču svoj glas oddala dobra deseterica volilnih upravičencev.

V Dutovljah je bilo okrog 10. ure, ko je na volišče iz Godenj prišel Jožko Čuk z ženo Jasno Čuk Rupnik, ki prav tako kandidira na listi SMC. “Odzivi med ljudmi so bili predvsem dobri in veliko jih je izrazilo podporo,” je zadnje dni volilne kampanje opisal Čuk.

Tudi Andrej Sila je svoj glas oddal ob 10. uri. Na volišče v prostorih sežanskega Zavoda za gasilno in reševalno službo je prišel z ženo Tanjo in obema otrokoma. “Zadovoljen sem, da smo korektno izpeljali predvolilno kampanjo, kljub temu, da je bilo tudi nekaj nizkih udarcev,” je povedal Sila.

Dobre pol ure za njim je v domači Dolenji vasi na volišče prišla tudi Alenka Štrucl Dovgan, kandidatka za divaško županjo. Z njo je prišla glas oddat tudi njena mama, pri 86 letih še čila in dobre volje. Volilna komisija je do takrat naštela na volišču 50 volilcev. “To je približno tretjina vseh volilnih upravičencev, ki glasujejo na term volišču,” so povedale članice volilne komisije.

V Štanjelu sta tokrat volila kar dva kandidata za komenskega župana. Prvi je na volišče skupaj z ženo Lilijano Jug Zalesjak prišel Dean Zalesjak. V zgodnjih popoldanskih urah pa še Erik Modic z ženo Britto Höschele. Na Volčjem Gradu je svoj glas oddal Sergio Stancich, Goran Živec pa je glasoval v Gorjanskem.

Kandidat za župana Občine Hrpelj-Kozina Robert Grk je sel na volišče v Ocizli okoli tretje ure, skupaj z družino. Dopoldne pa je bil, kot vsajo nedeljo, skupaj s kolegi na lovu. Dejal je, da ni nič nervozen in da bo, če ne bo izvoljen, na pobudo občanov ustanovil civilno gibanje, ki se bo zavzemalo za transparentno delovanje občinske uprave.


Najbolj brano