V drugi krog Škabar in Sila

Sežanska volilna tekma še ni končana, v drugi krog sta se po pričakovanjih uvrstila David Škabar in Andrej Sila. Največji odstotek glasov pa je dobila lista Za gospodarstvo Krasa, sestavljena iz sežanskih podjetnikov in obrtnikov.

David Škabar je glasovnico oddal na volišču v Dolu pri Vogljah. Foto: Petra Mezinec
David Škabar je glasovnico oddal na volišču v Dolu pri Vogljah. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > “Izid je pričakovan, tudi drugi krog je bil pričakovan. V drugem krogu pa računam na podporo list in strank v občinskem svetu - in seveda na zmago,” je povedal David Škabar, ki je izide volitev pričakal v krogu članov svoje liste v Krepljah.

Čestital je vsem kandidatom, tudi zato, da se je z njimi lahko pomeril v pošteni in korektni volilni kampanji. “Ki je bila v primerjavi s prejšnjo tudi bolj vsebinska,” je še primerjal s časom pred štirimi leti, ko je v drugem krogu izgubil proti trikratnemu županu Davorinu Terčonu.

David Škabar

kandidat za župana Občine Sežana

“V drugem krogu pa računam na podporo list in strank v občinskem svetu - in seveda na zmago.”

Škabar je zbral največ glasov, vendar pa teh ni bilo dovolj za zmago v prvem krogu.

V kampanji podtikanja

V drugem krogu se bo z njim pomeril Andrej Sila. “Z naše strani je bilo to pričakovano. Pričakoval sem, da bova s Škabarjem precej tesno skupaj. Zahvaljujem se vsem volilcem, ki so glasovali zame, moji ekipi in listi. Igrali smo pošteno igro z odprtimi kartami, čeprav so bila v tej kampanji tudi podtikanja,” je povedal Sila. Tudi v drugem krogu obljublja čist boj, če bo izvoljen, pa: “Stojim za zapisanim in obljubljenim. Delali bomo na pošten, transparenten in javen način, tako da bodo sodelovali vsi deležniki.”

Na nehvaležnem tretjem mestu je pristal kandidat Stranke modernega centra Jožko Čuk. “Računal sem na uvrstitev v drugi krog, a volilci so se odločili v smeri, ki kaže, da jim ni prioriteta nov zagon gospodarstva in investicij,” je po izidu delnih rezultatov povedal Čuk. Kandidat Zveze za Primorsko Peter Štoka je bil četrti, najmanj glasov sežanskih volilcev pa je prejel kandidat Dobre države Claudio Merslavič.

S štetjem so sicer precej zaostajali za mnogimi primorskimi občinami, kjer so imeli prej preštete že vse glasove.


Najbolj brano