V Popovičevem štabu še mirno

Ob zaprtju volišč je v volilnem štabu aktualnega župana Borisa Popoviča (Koper je naš, Slovenija za vedno) v Žusterni še mirno. Župan, ki se poteguje za peti zaporedni mandat, je ob zaprtju volišč prispel v štab, počasi se zbirajo tudi njegovi podporniki.

 Foto: Sta
Foto: Sta

KOPER > Boris Popovič je v prvi izjavi za medije izrazil pričakovanje, da bo zmaga njegova tudi tokrat: “Če bo že v prvem krogu, ne vem, kajti trinajst kandidatov je kar precej, tako da je že matematično zelo težko.”

Sam sicer upa na zmago v prvem krogu. “Mislim, da smo naredili ogromno. Več kot toliko res nismo mogli. Delali smo dneve in noči štiri leta na dvanajst let podlage, tako da mislim, da si zaslužimo ponovni izbor in še štiri leta,” je dodal. Kot je ocenil, Koper ne potrebuje spremembe, zato pa je napovedal, da bodo “delali naprej s takim tempom”.

Poleg nekaterih kandidatov za občinski svet z obeh županovih list je bilo v Popovičevem štabu opaziti tudi odvetnika Francija Matoza, ki sicer kandidira za mesto v ankaranskem občinskem svetu.

Na splošno sicer mirno predvolilno kampanjo je v Kopru začinilo nekaj incidentov, kot je bila odstranitev plakatov Gašparja Gašparja Mišiča (lista Naš kraj/lista Gašparja Gašparja Mišiča/ZZP) iz svetlobnih vitrin na nekaterih avtobusnih postajališčih s strani delavcev koprskega komunalnega podjetja. Pri tem je kandidat izrazil sum, da je šlo v ozadju za predvolilno nagajanje Popoviča.

Gašpar Mišič je Popoviča celo prijavil policiji, ker da zaposlene na komunalnem podjetju Marjetica sili v to, da na volitvah glasujejo zanj, in sicer tako, da morajo kot dokaz fotografirati glasovnico.

Na aktualnega župana, ki Koper vodi že 16 let, so med drugim leteli tudi očitki o zlorabi občinskega glasila, poleg številnih odprtij novih objektov in cest prav v času kampanje pa je nekatere zmotilo tudi to, da so se v vodstvu občine odločili praznično osvetlitev postaviti že v začetku novembra, za kar so odšteli dobrega pol milijona evrov.

V Kopru, kjer je pred štirimi leti Popovič zmagal že v prvem krogu, je bil spopad za župana zanimiv. Volilci v mestni občini so tokrat namreč lahko izbirali med kar 13 županskimi kandidati, poleg Popoviču pa so v javnosti največ možnosti za uspeh pripisovali še Gašparju Mišiču in Alešu Bržanu (Lista Aleša Bržana).

Omenjeni trije kandidati bodo sicer prve rezultate pričakali na med seboj dokaj oddaljenih prizoriščih. Če je Popovičev štab izbral znano lokacijo v Žusterni, bo Gašpar Mišič v svojem volilnem centru na Prešernovem trgu v središču Kopra, Bržan pa bo rezultate pričakal v Šalari, točneje v restavraciji Emonec.


Najbolj brano