Premoženje Primorja v stečaju

Sredi tedna sta bili za Primorje v stečaju razpisani dve javni dražbi za prodajo zemljišč. Za prvo ni bilo zanimanja, druga pa je bila le delno uspešna, saj so za dobrih 53.000 evrov prodali le eno zemljišče.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Najprej je bila na vrsti dražba za nepozidano stavbno zemljišče v novejšem kompleksu poslovnih objektov Štaloni na Dobrovem v Goriških Brdih. Izklicna cena za 2444 kvadratnih metrov veliko zemljišče, ki so ga že poskušali prodati na dražbi, je bila 130.063 evrov.

Kot je pojasnil David Gajić, vodja oddelka nepremičnin pri Primorju v stečaju, prva dražba za zemljišče Štalon ni bila uspešna, saj ni nihče vplačal varščine. Na drugo dražbo, na kateri so bila naprodaj zemljišča Stara vas pri Postojni, je prišlo 14 dražiteljev.

“Dražba za zemljišča Stara vas je bila le delno uspešna, saj je bila prodana zgolj ena parcela,” je pojasnil Gajić. V tem primeru je šlo za drugo javno dražbo. Zanimivo je, da je na prvi dražbi 6. septembra lani dražitelj, ki je uspel kupiti drugi sklop premoženja, s stečajnim dolžnikom sklenil pogodbo o prodaji nepremičnine, kupnine pa potem ni poravnal. Poleg tega pa je posegel na nepremičnino, odstranil ključavnico in na zemljišče ter v objekt pripeljal več starih avtomobilov in druge iztrošene aparate, ki jih kljub večkratnim opozorilom še ni odstranil. Stečajni upravitelj je od pogodbe odstopil, nesojeni kupec pa je ostal tudi brez vplačane varščine, saj je zapadla v stečajno maso.

522 kvadratnih metrov veliko pozidano stavbno zemljišče (sklop 1), ki so ga prodajali po izklicni ceni 11.164 evrov, je bilo prodano za 53.664 evrov. Dražba za drugi sklop, v katerem je bilo več nepozidanih stavbnih zemljišč v skupni izmeri 27.788 kvadratnih metrov, ki naj bi se prodajala kot celota po izklicni ceni 594.315 evrov, pa ni bila uspešna.


Najbolj brano