Krožišče pri gostilni Tomi ne bo več montažno

Direkcija za infrastrukturo že nekaj časa preureja krožišče pri gostilni Tomi na državni cesti Valeta-Beli Križ in lokalni Koprski cesti. Iz montažnega krožišča naj bi še letos nastalo pravo krožišče.

Krožišče že dobiva   ločilne otoke in fiksne robnike sredinskega 
otoka.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Krožišče že dobiva ločilne otoke in fiksne robnike sredinskega otoka.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > V Direkciji za infrastrukturo pojasnjujejo, da je koprski Grafist z deli začel pred začetkom oktobra in da je njihova vrednost 97.215 evrov, pogodbo so sklenili sredi julija. Čeprav sta montažno krožišče poleti leta 2013 skupaj urejali direkcija in piranska občina (občina je krila tretjino stroškov v višini 40.486 evrov), je zdajšnje urejanje pravega krožišča zgolj v domeni direkcije.

Kot tam navajajo, gabaritov krožišča ne bodo spreminjali. Predvideli so ureditev vozišča in fiksnih robnikov sredinskega otoka ter ločilnih otokov, pa tudi odvodnjavanje ter ustrezno prometno opremo in signalizacijo. Da bi to lahko naredili, bodo morali prestaviti drog cestne razsvetljave.

“Dela bodo predvidoma končana do konca letošnjega leta,” kljub temu napovedujejo v direkciji. Na naše vprašanje, ali bodo izkoristili priložnost in popravili napačno navedbo kraja, saj je Beli Križ v smeri proti Piranu napačno napisano, križ z malo in ne veliko začetnico, pa zagotavljajo, da bodo ime kraja “ustrezno označili”.


Najbolj brano