Obnova je milijon evrov dražja

Ajdovska občina je za nadaljevanje prenove nekdanje stavbe 2 OŠ Danila Lokarja v Glasbeno šolo Vinka Vodopivca izbrala ponudbo podjetja Elita Nagode iz Žapuž. To bo dela opravilo za približno dva milijona evrov. Prenova mora biti končana maja 2019. Naložba se je podražila za približno milijon evrov.

Prenovo nekdanje stavbe 2 OŠ  Danila Lokarja bodo  nadaljevali v kratkem, se bo pa tudi podražila za približno milijon evrov. Foto: Alenka Tratnik
Prenovo nekdanje stavbe 2 OŠ Danila Lokarja bodo nadaljevali v kratkem, se bo pa tudi podražila za približno milijon evrov. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Občina Ajdovščina je konec maja zaradi zamud pri energetski sanaciji in prenovi stavbe bodoče glasbene šole prekinila 1,6 milijona evrov vredno pogodbo s podjetjem As-Primus iz Cerknice in konec poletja objavila nov javni razpis za izbiro izvajalca, ki bo dokončal dela. Izbrala je podjetje Elita Nagode iz Žapuž, ki je že začelo pripravljalna dela. Direktor podjetja Marko Nagode je ob podpisu pogodbe z občino povedal, da so se dobro pripravili na zahtevno gradnjo.

Začeli bodo z odstranjevanjem pločevinaste strešne kritine in postavili novo ostrešje, stavba pa bo, kot se za Vipavsko dolino spodobi, pokrita s korci. V nadaljevanju bodo obnovili fasado, veliko dela pa jih čaka tudi v notranjosti stavbe, ki je še brez električnih in strojnih instalacij. Dela morajo biti končana maja prihodnje leto, tako da se bo glasbena šola lahko preselila v nove prostore do začetka novega šolskega leta, septembra 2019.

Občina je bivšemu izvajalcu izstavila račun za pogodbeno kazen, unovčila bančno garancijo za dobro izvedbo del ter proti njemu vložila odškodninsko tožbo.

Bivši izvajalec je v enem letu opravil le za dobrega pol milijona evrov del (rušitve, ojačanje konstrukcije, vgradnja oken in električni priključek), dokončanje energetske sanacije in prenove stavbe pa bo stalo 1,9 milijona evrov.

To pomeni, da se bo naložba podražila za približno milijon evrov. Na občini povečanje pripisujejo trenutni situaciji v gradbeništvu, saj so zaradi večjega povpraševanja po gradbenih storitvah cene v zadnjem letu občutno narasle. Občinski svet je zato na korespondenčni seji pred slovesom potrdil nov finančni načrt.

Občina je sicer proti bivšemu izvajalcu izstavila račun za pogodbeno kazen, unovčila bančno garancijo za dobro izvedbo del ter proti njemu vložila odškodninsko tožbo. Spodbudna novica pa je, da se je z ministrstvom za infrastrukturo dogovorila za prenos neporabljenega denarja iz letošnjega v prihodnje leto. To pa pomeni, da bo lahko izkoristila vseh 223.000 evrov zagotovljenega denarja iz kohezijskega sklada EU in državnega proračuna.


Najbolj brano