Vandali popisali fasade blokov

Prebivalce Ulice Gradnikove brigade je danes zjutraj na pročeljih stolpnic, na steklih kolesarnic, šipah prodajaln in drugih zidovih čakala galerija umetniških napisov “mode”. Neznani umetniki so na stolpnicah s svojim vandalskim početjem povzročili za vsaj 2400 evrov škode.

Ljubiteljem tovrstnih zapisov je najbolj padel v oči bel podpis na  
črni podlagi ... Foto: Ana Cukijati
Ljubiteljem tovrstnih zapisov je najbolj padel v oči bel podpis na črni podlagi ... Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA Novogoriški policisti so danes šele nekaj minut pred poldnevom dobili prijavo vandalizma v Ulici Gradnikove brigade. Neznanci so najverjetneje v sredo zvečer z grafiti porisali fasade in druge dele več stanovanjskih blokov. Policisti preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, kazensko ovadbo na tožilstvo pa bodo poslali šele po zaključku preiskave vseh okoliščin tega primera.

Predvsem starejši prebivalci te ulice so bili nad napisi v več barvah in različnih pisavah zgroženi, saj so na nekaterih stolpnicah šele nedavno na novo pobarvali fasade, ki so jih sedaj poškodovali vandali. Upravniki blokov so policistom prijavili skupno za vsaj 2400 evrov škode. Lastniki objektov (frizerski saloni, trgovine ...), kjer so se z napisom “mode” neznanci podpisali na steklene površine, bodo imeli z odstranjevanjem neželenih napisov manj dela in škode.

Ponekod so napise danes že odstranili, drugod pa še vedno burijo duhove. Domačini se sprašujejo, kaj naj bi zapisane črke sploh pomenile. Predvsem pa se mimoidoči sprašujejo, kako se pravilno naglasi zapis. Poznavalci ulične scene domnevajo, da bi lahko bili na delu domači “uličarji”, ki so v roke dobili večje flomastre in barvne razpršilce ter svoj podpis in umetniški vtis pustili vzdolž Ulice Gradnikove brigade. Poškodovali naj bi devet fasad.


Najbolj brano