V novi številki Primorskih novic preberite

Razburkano predvolilno ozračje je privedlo do spora med piransko SD z dozdajšnjim županom Petrom Bossmanom na čelu in listo Gibanje za občino Piran Đenia Zadkovića. Vnelo se je zaradi obtožb, ki jih je na družabnih omrežjih objavil Zadković; te pa merijo na navezo med SD in Vejsilom Hotom, stricem poslanke Meire Hot. Vejsil Hot zahteva umik objav.



Razpisi Okolja Piran za oddajo dela osrednje portoroške plaže 
gostinskim lokalom so do konca volitev preklicani. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Razpisi Okolja Piran za oddajo dela osrednje portoroške plaže gostinskim lokalom so do konca volitev preklicani. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Več razlik v slogu županovanja kot v vsebini

Ilirskobistriški županski kandidati se glede ključnih izzivov, ki so v podpori razvoju gospodarstva, turizma in kmetijstva, reševanju migrantske in prometne problematike, v marsičem strinjajo.

Turki bi prevzeli 60 Cimosovih delavcev

Turški investitorji, ki naj bi od Cimosa prevzeli program kinematike in približno 60 delavcev, so se sestali tudi s predstavniki delavcev in jim predstavili svoje načrte.

Kako bi kandidati za župana oživeli mestno jedro?

Na kakšen način bi izboljšali dostopnost do starega piranskega mestnega jedra – tako za prebivalce kot za turiste, enodnevne obiskovalce in za druge? To je bilo vprašanje za osem kandidatov za piranskega župana.

Takšen razgled, oni pa bi pokopališče

Ankarančanom je nekaj dni pred volitvami uspelo ujeti vse županske kandidate v en zorni kot, obenem pa so lahko izvedeli, v katerih majhnih, a pomembnih detajlih se razlikujejo politični programi.

Mladovana dokončno oprostili vseh obtožb

Koprski višji sodniki so na oktobrski seji zavrnili pritožbo tožilstva na oprostilno sodbo novogoriškega okrožnega sodišča v zadevi Lesimpex.

Bo trg parkirišče ali dnevna soba mesta?

Komunalna in vsebinska prenova središča mesta je med Ajdovci že vse leto vroča tema in je tudi v ospredju programov vseh treh županskih kandidatov.

Strokovnim poklicem vrniti ugled

Gospodarstveniki na severnem Primorskem so na svetu regije znova opozorili na pomanjkanje strokovnih kadrov.

V dveh kategorijah so zmagovalci doma v Ajdovščini

Na Ecommerce Day 2018 konferenci v Ljubljani se je zaključilo tekmovanje Spletni trgovec leta, ki ga je že sedmo leto zapored organiziralo podjetje Ceneje s partnerji. Letos se je na tekmovanje prijavilo 150 spletnih trgovin v 17 kategorijah. V dveh kategorijah, avto-moto in dom in vrt, sta šli zmagi v Ajdovščino, podjetju Silux in Emundia.

Split si tudi želi med elito

V četrtek ob 18. uri se bosta v dvorani Bonifika pomerila vodilna ekipa košarkarske lige ABA 2 in eden najresnejših izzivalcev za napredovanje med elito, KK Split, ki je v svojih boljših časih pokoril košarkarsko Evropo.

Most življenja, zgrajen iz knjig

Prvo mednarodno literarno nagrado mesta Koper, poimenovano pont, je v Pretorski palači prejel pesnik, pisatelj, prevajalec, kritik in urednik Josip Osti, leta 1945 rojen v Sarajevu in doma v Tomaju.

Za vozila se začenja zimska sezona

Od četrtka morajo biti vsa vozila po zakonu opremljena z zimsko opremo.


Najbolj brano