Vlomilci v banki pustili pravo razdejanje

V noči na soboto so do zdaj še neznani storilci vlomili v bančno poslovalnico Deželne banke Slovenije v Tolminu. Denarja niso ukradli, z orodjem pa so se znesli nad inventarjem v poslovalnici. Na banki nam škode, ki so jo vlomilci povzročili, niso razkrili, policisti pa pozivajo morebitne očividce, naj jim sporočijo kakršno koli informacijo o početju nepridipravov.

V noči na soboto so neznanci vlomili skozi pritlično okno v bančno 
poslovalnico DBS v Tolminu in za sabo pustili razdejanje. Foto: Neva Blazetič
V noči na soboto so neznanci vlomili skozi pritlično okno v bančno poslovalnico DBS v Tolminu in za sabo pustili razdejanje. Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > V soboto ob 2.48 se je v tolminski poslovalnici Deželne banke Slovenije (DBS) sprožil alarm. Najprej je k poslovalnici prihitela varnostna služba, za njo pa še policisti. Po njihovih prvih ugotovitvah so neznani storilci vlomili v poslovalnico, ki je del Kmetijske zadruge Tolmin, skozi pritlično okno, pregledali notranje prostore banke in nato odšli praznih rok neznano kam. Nepridipravi denarja niso ukradli, so se pa z orodjem znesli nad inventarjem (mizami, stoli, pultom ...) in drugim, tako da je zaradi njihovega početja nastala večja škoda.

Po pripovedovanju domačinov naj bi poškodovali tudi zunanje luči ter električno in internetno napeljavo. “V noči iz 9. na 10. november se je v poslovalnici Deželne banke Slovenije v Tolminu zgodil vlom. Gotovina ni bila odtujena, povzročena je bila le škoda na inventarju banke. Delo v poslovalnici je v ponedeljek potekalo nemoteno, drugih informacij pa vam žal ne moremo posredovati,” so sporočili iz DBS.

Takoj po prejetem obvestilu o vlomu v tolminsko poslovalnico DBS so policisti in kriminalisti novogoriške policijske uprave začeli z aktivnostmi, da bi čim prej izsledili vlomilce. Do včeraj jih niso našli in primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja velike tatvine. O vlomu v bančno poslovalnico so obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo.

Kriminalisti pozivajo vse morebitne očividce nočnega dogajanja oziroma vse tiste, ki bi glede kaznivega dejanja preiskovalcem lahko pomagali s koristnimi informacijami, naj pokličejo na najbližjo policijsko postajo, na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.


Najbolj brano