Hudo poškodovanega domačina našli 30 metrov od avta

V ponedeljek zvečer se je na regionalni cesti v bližini Starega sela pri Kobaridu zgodila huda prometna nesreča. 36-letni voznik avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v prometni znak, zadnji del avta pa je zaneslo, tako da se je nato večkrat prevrnilo. Voznika je vrglo iz avta, nezavesten je obležal na travniku približno 30 metrov stran. Utrpel je zelo hude poškodbe.

Med prevračanjem avtomobila je voznika, ki med vožnjo ni bil 
pripet z varnostnim pasom, vrglo iz vozila. Nezavesten je obležal 
na travniku. Foto: Gasilci Kobarid
Med prevračanjem avtomobila je voznika, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, vrglo iz vozila. Nezavesten je obležal na travniku. Foto: Gasilci Kobarid

KOBARID > V ponedeljek, slabih 20 minut pred 22. uro, so na kraj hude prometne nesreče blizu Starega sela, v kateri je bil udeležen le 36-letni domačin, hiteli policisti, gasilci in reševalci. Policisti so ugotovili, da je 36-letni domačin vozil s svojim belim fiat puntom po glavni cesti iz Robiča proti Kobaridu. Ko je med vožnjo pripeljal v levi nepregledni ovinek, temu ni prilagodil hitrosti.

Z vozilom je zapeljal desno s ceste in pri tem trčil v prometni znak. Zadnji del avtomobila je zaneslo v desno, nato pa se je večkrat prevrnil. Preiskovalci ocenjujejo, da naj bi se vozilo prevračalo slabih 50 metrov, za tem pa obstalo na strehi približno pet metrov od roba vozišča, obrnjeno v smeri Kobarida.

Med prevračanjem avtomobila je voznika, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, vrglo iz vozila. Nezavesten je obležal na travniku. Kobariškim gasilcem so sporočili le, da je ob cesti avto na strehi. Ob njihovem prihodu v vozilu ni bilo nikogar. Šele ob pregledu okolice so približno 30 metrov od avta zagledali nezavestnega in hudo poškodovanega voznika.

Gasilci so vozniku nudili prvo pomoč do prihoda tolminskih reševalcev, ki so poškodovanega na kraju nesreče oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpel 36-letni domačin, so ga za tem prepeljali v ljubljanski klinični center. Kobariški gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite tekočine, postavili vozilo na kolesa in ga z dvigalom dvignili na cestišče ter nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja nesreče in delavcem avto vleke.

“Na kraju hude prometne nesreče so posredovali tudi bovški in prometni policisti, ki bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep,” je še povedal Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi novogoriške policijske uprave.


Najbolj brano