Izolani zmagali na tribunah

Čeprav je bil rezultat na koncu pričakovan (3:0) in so bili Izolani na igrišču kljub igralcu več nemočni, je njihova navijaška skupina Ribari ponovno navdušila. Kljub temu, da so Izolani že po štirih minutah zaostajali za dva gola, navijanje ni jenjalo. Zanimivo je bilo že pred tekmo, saj so izolski navijači na tekmo kar pripluli po morju.

Skupina izolskih Ribarov je tudi na koprskem stadionu pokazala, 
kaj pomeni navijati za svoj klub. Foto: Primozic
Skupina izolskih Ribarov je tudi na koprskem stadionu pokazala, kaj pomeni navijati za svoj klub. Foto: Primozic

KOPER > Utrip istrskega lokalnega derbija je spet zasijal v pravi luči. Čeprav nogometna predstava ni bila nič posebnega, pa so gledalci lahko uživali v pravem navijaškem ambientu, ki so ga pripravili predvsem gostujoči Ribari. Gledalcev se je zbralo kar 1500 kot ob nedavni pokalni tekmi z Olimpijo. Kljub nekaterim svarilom glede možnih izgredov in razgrajanj je tekma potekala v prijetnem navijaškem ambientu. Morda bi vendarle lahko šlo tudi brez pirotehničnih izdelkov, ki so jih gostujoči navijači - kljub poostrenemu nadzoru - prinesli na tribune.

Istrski derbi, ki se je septembra letos prvič po več kot 23 letih vrnil v Izolo, je s sobotno tekmo bržkone ugasnil za novo daljše obdobje. Izolani pač kakovostno spadajo med tretjeligaše, medtem ko so apetiti koprskih kozlov neprimerno višji. In pokazatelj tega je bila tudi tekma, ki jo je z golom v 35. sekundi odprl izkušeni Jaka Štromajer. Gostujoči vratar Tadej Trajkovski je moral po žogo v mrežo še drugič že tri minute kasneje, ko je za 2:0 po manjši zmedi v izolskem kazenskem prostoru zadel Tine Tramte. Gostje so v naslednjih minutah umirili kozle in vzpostavili ravnotežje, a pravih priložnosti si niso priigrali. Za končnih 3:0 je v izdihljajih tekme zadel še Edin Fatić.

Koper: Elta Izola 3:0 (2:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 1500, Sodnik Marko Podgoršek. Strelci - 1:0 Štromajer (1), 2:0 Tramte (4), 3:0 Fatić (95). Rdeči karton: Tomić (41).

Koper: Grlj, Ajkić (od 70. Fatić), Vrdoljak (od 92. Bukara), Glavaš, Baša (od 92. Cvek), Tomić, Hadžić, Štromajer (od 63. Verunica), Petrović, Kovačević (od 63. Opara), Tramte. Trener: Damir Milinović.

Izola: Trajkovski, Pletikos, Vidaković, Ribič, Stojadinović, Mandir, Padar, Fortuna (od 59. Babič), Topić (od 60. Husu), Ećimović (od 84. Gavrić), Rupnik. Trener: David Kompara.

“Morali smo se kar potruditi za to zmago. Gre za derbi, kjer ni favorita. Vedeli smo, da bo šlo za težko tekmo. Odlično smo se pripravili, hitro povedli in potek srečanja nadzorovali do konca,” je po tekmi poudaril domači kapetan Damir Hadžić. “Nisem prepričan, a mislim, da je bil to moj najhitrejši zadetek v karieri. Zagotovo pa je tekmo laže dobiti, ko hitro povedeš. To se je danes pokazalo,” je pomen zadetka v prvi minuti izpostavil Štromajer. “Hiter zadetek nas je šokiral in potrebovali smo precej časa, da se sestavimo. Kljub temu smo močnemu Kopru dobro parirali,” je bil kratek gostujoči trener David Kompara, ki ga je dopolnil kapetan Izole David Vidaković: “Manjkalo nam je več sreče. Pohvale Ribarom, ki so pokazali, da so ponos Izole.”


Najbolj brano