Priznali so, da so prepisovali

Po tem, ko je ankaranski župan Gregor Strmčnik svojega županskega protikandidata Ivana Kluna obtožil, da je brez dovoljenja uporabil volilni program županove liste Radi imamo Ankaran, politična napetost v Ankaranu popušča. Ivan Klun se je Gregorju Strmčniku opravičil po elektronski pošti, a župan vztraja pri javnem opravičilu.

Ivan Klun pojasnjuje, da se je zgodila napaka in da so na spletu 
pomotoma objavili delovno gradivo - volilni program bo krajanom 
predstavil prihodnji teden. Foto: Alenka Penjak
Ivan Klun pojasnjuje, da se je zgodila napaka in da so na spletu pomotoma objavili delovno gradivo - volilni program bo krajanom predstavil prihodnji teden. Foto: Alenka Penjak

ANKARAN > Volilni program liste Združeni za Ankaran je te dni tako razburil ankaranskega župana Gregorja Strmčnika, da je od Ivana Kluna, kandidata za župana liste Združeni za Ankaran, zahteval opravičilo in odškodnino. Klun je namreč v svoj program vnesel številne vsebine, ki se pojavljajo že v Strmčnikovem starem programu, nekateri odstavki pa so dobesedno prepisani. Ker je lista Radi imamo Ankaran lastnica besedila, Ivan Klun pa je ni prosil za dovoljenje za uporabo, je Ankaran te dni poln obtožb o plagiatorstvu in volilni prevari.

Ivan Klun pojasnjuje, da se je zgodila napaka in da so na spletu pomotoma objavili delovno gradivo - volilni program bo krajanom predstavil prihodnji teden. “V delovni skupini, ki se je ukvarjala s pripravo volilnega programa, smo zbirali različno gradivo in preučili smo tudi Strmčnikov program ter ga prav tako uvrstili med delovno gradivo, iz katerega pa naj bi naš volilni program šele nastal,” pojasnjuje Ivan Klun.

Ker so želeli volivcem čim prej predstaviti predlog reševanja težav v ankaranski občini, so v objavo pomotoma poslali delovno verzijo programa, v katerem so tudi dobesedne navedbe iz Strmčnikovega, pravi Klun. “Za dogodek prevzemam moralno in politično odgovornost,” poudarja Ivan Klun.

Njegovega opravičila, ki ga je poslal na elektronski naslov liste Radi imamo Ankaran, pa Gregor Strmčnik ne sprejema. “Promoviranje liste Združeni za Ankaran s tujimi programskimi izhodišči poleg plagiatorstva pomeni tudi zavajanje volivk in volivcev Občine Ankaran v predvolilnih opravilih. Zato izjava priznanja in obžalovanja liste zgolj prek internega elektronskega komuniciranja ni pisno javno opravičilo volivkam in volivcem,” vztraja Gregor Strmčnik.


Najbolj brano