Prižgali so lučke v glavah in srcih

Včeraj, dan pred napovedanim prižigom koprske Čudolandije, je gibanje Skupaj pozvalo k prižigu drugačnih lučk - tistih v glavah in srcih.

Nekaj deset udeležencev dogodka je s transparenti dalo vedeti, 
česa si želijo v domačem kraju. Foto: Andraž Gombač
Nekaj deset udeležencev dogodka je s transparenti dalo vedeti, česa si želijo v domačem kraju. Foto: Andraž Gombač

KOPER > Nekaj deset udeležencev se je odzvalo povabilu in na Prešernovem trgu s prižigom različnih svetlobnih teles in z napisi na transparentih izrazilo svoje želje za prihodnost Kopra, hkrati pa na ta način pokazalo nasprotovanje letošnji razkošni novoletni okrasitvi mesta.

Županski kandidatki Gibanja Skupaj Olgi Franca so se prdružili tudi člani koprskih strank SD in SMCter list Aleša Bržana in Gašparja Gašparja Mišiča.

“Radi bi povedali, da je pomembneje, da lučke zagorijo v prsih otrok, ki trpijo pomanjkanje. Starostnikov in njihovih svojcev, ki leta čakaja na varno posteljo v domu upokojencev, človeka vredno slovo v hospicu, prostor za dementne … Da ne govorimo o mladih, o prepotrebnih neprofitnih stanovanjih. Za 600.000 evrov bi lahko zgradili vsaj deset stanovanj,” je med drugim dejala Olga Franca.

Udeleženci so s transparenti “prižgali lučke” za podporo koprski kulturi, za nove šole in vrtce, za center za starejše na podeželju, za pokrito tržnico in še marsikaj, kar Koper po njihovem mnenju potrebuje veliko bolj kot novoletno okrasitev.


Najbolj brano