Krka v Bonifiki

Rokometaši Kopra bodo nocoj ob 20.30 v dvorani Bonifika gostili novomeško Krko. Zmaga je za Primorce, ki so v zadnjih tednih dvignili raven igre, nujna, če želijo v zgornjo polovico lestvice. A nasproti jim bodo stali neugodni Novomeščani, ki so v lanski sezoni Koprčane že presenetili.

Jaka Moljk napoveduje novo zmago koprske ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Jaka Moljk napoveduje novo zmago koprske ekipe. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Pred rumeno-modrimi so pomembne tekme, še posebej zato, ker v zadnjem obdobju igrajo veliko bolje. Tudi njihovi rezultati so neprimerno boljši. V uvodnih štirih obračunih so zbrali eno samo točko, v nadaljevanju pa jim gre veliko bolje. Z Urošem Rapotcem na klopi je Koper na naslednjih štirih tekmah kar trikrat zmagal, edini poraz so jim prizadejali favorizirani Celjani. Danes v Bonifiko prihaja Krka, ki je sezono začela podobno. Novomeščani so trenutno na visokem četrtem mestu, osem od skupno devetih točk so vknjižili na zadnjih petih tekmah (štiri zmage, en poraz). Primorce zagotovo čaka težko delo, če bodo želeli Krko točkovno ujeti. “Največjo pozornost posvečamo obrambi. Njihova zunanja linija je zelo neugodna in dobro uigrana. Igrajo hiter rokomet, dobro sodelujejo s krožnim napadalcem. Igrati bomo morali čvrsto v obrambi s hitrim prehodom v napad,” je o načrtu pred novim preizkusom v prvi DRL spregovoril Jaka Moljk.

Koprčani trenutno zasedajo sedmo mesto. Največ zaslug za uspešen preskok nosi novi trener Uroš Rapotec, ki je tudi v slačilnico vnesel več miru in boljšo kemijo. “Uroš je prinesel nepopustljivost, kljub temu, da so treningi zahtevnejši in intenzivnejši, pa je vzdušje sproščeno. Nedvomno je pomembna odgovornost, ki jo vsak igralec čuti. Vse skupaj prenašamo na igrišče, kar je vidno tudi v rezultatih,” je o vlogi Rapotca na igrišču in ob njem povedal Moljk.

Nocojšnja tekma bo imela tudi dobrodelno noto z zbiranjem denarja za zahtevno operacijo 17-letne Eurone Llumnice iz Kopra, ki že od rojstva ne more stopiti na lastne noge.

Rumeno-modri, ki so prejšnji konec tedna na tekmi proti ormoškemu Jeruzalemu na poti do dveh točk precej trpeli, z zmago želijo splezati med prvih šest ekip v ligi. Ta mesta tudi vodijo v končnico za prvaka, ki kljub slabšemu začetku ostaja cilj koprske ekipe. “Pogled na lestvico ni najlepši. Z dvema novima točkama pa bi se že približali temu cilju. Če izgubimo, bomo zmage, ki smo jih dosegli v zadnjem obdobju, razvrednotili. Delo bo težko, a cilj je samo zmaga,” je še dodal 22-letni krožni napadalec.


Najbolj brano