V novi številki Primorskih novic preberite

Ministra za kohezijo Marka Bandellija po napovedi stranke SAB v ponedeljek čaka po govor s premierjem Mar janom Šarcem. Pojasniti mu bo moral pisanje kandidatu za komenskega župana Eriku Modicu, v katerem ga opozarja, da v primeru izvolitve ne bo imel podpore dveh vladnih resorjev, kohezijskega in infrastrukturnega. Bandelli se je za svoje dejanje opravičil, ali ga bodo zaradi teh groženj doletele kakšne sankcije, pa še ni znano. Minister je zanikal, da je Modicu grozil, a priznava napako, ki jo je naredil s svojim pisanjem.

Marko Bandelli Foto: STA
Marko Bandelli Foto: STA

Strmčnik: “Prepisali so naš volilni program!”

Lista Radi imamo Ankaran župana Gregorja Strmčnika poziva listo Združeni za Ankaran - ZA in njenega kandidata za župana Ivana Kluna k pisnemu javnemu opravičilu. Ogorčeni so, ker je Klun v svoj volilni program uvrstil številne vsebine iz programa, ki ga je Strmčnik predstavil že pred štirimi leti.

Priloga 7. val:
- Intervju: Marjan Colja, direktor Vinakras Sežana
- Carles Puigdemont verjame v samostojno Katalonijo
- Magi, klaviaturistka Ekatarine Velike - od najbolj nadarjene pianistke svoje generacije do propada

Donator je kupil zemljišče za pravoslavno cerkev

“Danes je za pravoslavne vernike velik praznik. Zahvaljujemo se donatorju, ki je kupil zemljišče in je že velikokrat pokazal razumevanje za naše potrebe. V Kopru bomo dobili prvo pravoslavno cerkev v Sloveniji po drugi svetovni vojni oziroma po več kot 80 letih,” je bil po občinski dražbi nepremičnin zadovoljen koprski paroh Dejan Mandić.

Preseljeni otroci bodo morali potrpeti

Gradnja oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori poteka brez zapletov, pričakovati je, da se bodo oskrbovanci čez dobro leto vselili.

Delodajalci naj gradijo na svoji prepoznavnosti

Kaj čaka delodajalce in iskalce zaposlitve v prihodnje, kako še izboljšati sodelovanje med delodajalci, iskalci zaposlitve in izobraževalnimi institucijami predvsem na področju izobraževanja za deficitarne poklice?

Za stari CT aparat preslepili Evropsko unijo

Na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča so zaradi goljufije na škodo Evropske unije, goljufije in ponarejanja listin v četrtek sedli Rok Uršič iz solkanskega podjetja Instrumentation Technologies in Andrejka Štrukelj kot pooblaščenka ter Janoš Butinar in Ana Rejec iz postojnske družbe Butinar d.o.o. Krivdo so priznali in si zagotovili pogojne obsodbe ter denarne kazni.

Županski kandidati o prihodnosti infrastrukture in šolstva na Sežanskem

Sežanski županski kandidati Jožko Čuk, Claudio Merslavič, Peter Štoka, David Škabar in Andrej Sila imajo o nekaterih občinskih težavah različna mnenja.

Vikend ne prinaša oddiha

Za evropska pokalna tekmovanja je napočil tritedenski premor. Nogometni vikend paket pa zato ne bo nič manj privlačen.

V Vilharjevi družbi je zelo uživala

V obsežni monografiji Pripoved o življenju in delu Miroslava Vilharja, ki je pred kratkim izšla v sklopu obeleževanja Vilharjevega leta, glasbena pedagoginja Brigita Tornič Milharčič portretiranca ob 200. obletnici njegovega rojstva postavlja na zasluženo zgodovinsko mesto.


Najbolj brano