Na Korčuli načrtujejo muzej Oliverja Dragojevića

Nedavno preminuli hrvaški pevec Oliver Dragojević bo dobil muzej v svojem rojstnem kraju v Veli Luki na otoku Korčula, je potrdil namestnik občinske županje Dragiša Barčot za hrvaške medije. Kot je dodal, načrtujejo tudi organizacijo poletne kulturne prireditve, poimenovane Oliverjevi dnevi.

Nedavno preminuli hrvaški pevec Oliver Dragojević bo dobil muzej 
v svojem rojstnem kraju v Veli Luki na otoku Korčula. Foto: Maja Pertič Gombač
Nedavno preminuli hrvaški pevec Oliver Dragojević bo dobil muzej v svojem rojstnem kraju v Veli Luki na otoku Korčula. Foto: Maja Pertič Gombač

KORČULA > Pobudo za muzej so dali člani Dragojevićeve družine, občinska uprava pa jo je sprejela, je poročal novičarski portal dalmacijadanas.hr. Muzej nameravajo urediti v nekdanjem zadružnem domu, ki se nahaja sredi Vele Luke, je še dodal namestnik županje.

Kdaj ga bodo odprli, Barčot ni želel ugibati. Pojasnil pa je, da gre za veliki projekt, ki ga ni mogoče uresničiti "čez noč". Trenutno pripravljajo idejni projekt in se pogovarjajo z morebitnimi donatorji. Med drugim obravnavajo možnost, da bi denar za muzej poskušali pridobiti iz skladov Evropske unije.

Barčot je napovedal, da v čast svojemu najbolj znanemu someščanu načrtujejo tudi poletno kulturno prireditev. Po njegovi oceni bodo Oliverjevi dnevi potekali najmanj teden dni. Med idejami, s katerimi se želijo zahvaliti Dragojeviću za vse, kar je storil za njihov kraj, je tudi izdelava kipa v naravni velikosti.

Oliver Dragojević je preminil konec julija za posledicami raka. Ob njegovi smrti so na Hrvaškem razglasili dan nacionalnega žalovanja, pokopali pa so ga v Veli Luki. Njegove uspešnice so še danes neizogibni del programov številnih hrvaških in regionalnih radijskih postaj.


Najbolj brano