Tudi Primorci med ogroženimi

Vstopili smo v zadnje obdobje prvega dela nogometnega prvenstva, od druge lige navzdol pa tudi v zadnji mesec jesenskega dela prvenstva. V zadnjem času je vsaj toliko besed kot številnim zadetkom namenjeno tudi sodniškim odločitvam.

Za Ankarančane je v nedeljo zadel Patrik Bordon, ki je odigral eno 
boljših tekem. Foto: Matej Glavina
Za Ankarančane je v nedeljo zadel Patrik Bordon, ki je odigral eno boljših tekem. Foto: Matej Glavina

KOPER > Pandorino sodniško skrinjico so s tiskovno konferenco po velikem derbiju z Olimpijo odprli v Maribororu, kjer se niso spotaknil le ob sojenje Mateja Juga na derbiju, ampak so pripravili še nekaj zapisov z drugih tekem vijoličastih. Jasno je bilo tudi, čeprav tega niso neposredno povedali, da v Ljudskem vrtu menijo, da sodniki pomagajo Olimpiji. O sojenju je Darko Milanič govoril tudi po povratni pokalni tekmi med Domžalami in Mariborom.

V nedeljo Maribor v Celju po petardi ni imel pripomb, saj so Celjani tekmo odigrali, kot da jih nogomet ni zanimal. Zato pa je bila spektakularno eksplozivna tekma med Olimpijo in Domžalami, ki se je končala s 4:4, pri čemer znova ni šlo brez dvomljivih odločitev - tokrat je bil v glavni vlogi Damir Skomina. Največ polemik je bilo po prvem golu Olimpije, kjer ni povsem jasno, ali je žoga prešla golovo črto s celim obsegom, sporna najstrožja kazen, iz katere so nato Domžalčani izenačili, pa se je zdela kot kompenzacija. Polemike so se torej še razplamtele, namesto da bi se polegle. Slabo voljo povzročajo mednarodni sodniki, ki se jim doma pogosto gleda skozi prste, medtem ko v tujini delo opravijo precej bolje. Konec tedna bi lahko našli nedosojeno najstrožjo kazen za Krško pri Triglavu, v Novi Gorici pa se je zdelo, da so bili domači v akciji pred dosojeno enajstmetrovko, ki je prinesla končno delitev točk z Rudarjem, v prepovedanem položaju.

Druga SNL: izenačeno

Bravo (33 točk) je že nekoliko pobegnil tekmecem, razlika med drugim in sedmim mestom pa se je povečala. Radomlje imajo na drugem mestu 30, Nafta na sedmem pa 23 točk. Še manjša razlika je od tretjega do sedmega mesta. Tretji Tabor ima 27 točk, torej je pred Nafto le za štiri točke.

V nedeljo sta bila odigrana kar dva primorska derbija. Sežanci so premagali zdesetkano moštvo Ankarana-Postojne, ki bo nogometno jesen še končala, kako bo spomladi, pa ne ve nihče. “Trudimo se, čeprav dobivamo veliko polen pod noge. Stisniti moramo zobe in odigrati še te tri tekme, potem pa so poteze na strani drugih,” pravi trener Ankarana-Postojne Vlado Badžim. Edina rešitev bi bil primeren vlagatelj, ki ga predsednik Sebastjan Dvojmoč - na stadionu v Sežani so po njem spraševali domnevni upniki, bojda pospešeno išče. Cherrybox Tabor je v povsem drugačnem položaju in pred tremi tekmami resnice (Krka, Bravo, Ilirija) preseneča nezadovoljstvo trenerja Andreja Razdrha. “V tem tednu se moramo sestaviti za zadnje tri prvenstvene kroge. Veliko moramo popraviti, veliko stvari je bilo napačnih,” je poudaril Razdrh, ki prisega na všečno in kombinatorno igro, a vprašanje je, če ima ekipo, ki to vselej zmore.

Pri dnu lestvice se zapleta. Brda so z gostovanja v Brežicah pri najslabši ekipi v ligi vrnila praznih rok. V skupini ogroženih ekip so potonili Dekani s porazom v Biljah. Od desetega do 16. mesta je vsega pet točk razlike, v tej skupini pa so kar tri primorske ekipe - Dekani, Bilje in Brda. Brici so bili v nedeljo v Biljah v vlogi opazovalcev, konec tedna pa se bo v medsebojnem dvoboju iskrilo, kar pričakujejo v nadaljevanju prvenstva tudi v dekanskem taboru. “V spodnjem delu je gneča. Vsako tekmo bo treba iti na polno,” pravi Luka Stepančič.


Najbolj brano