Ne bo več dirkanja

V Dolnjih Ležečah bodo levo od regionalne ceste omejili hitrost na 30 kilometrov na uro. Postavili bodo tudi štiri talne ovire. Potrebujejo pa še pločnik.

Plastične hitrostne ovire v Dolnjih Ležečah bodo odstranili in  
namesto njih postavili štiri asfaltne.  Foto: Helena Race
Plastične hitrostne ovire v Dolnjih Ležečah bodo odstranili in namesto njih postavili štiri asfaltne.  Foto: Helena Race

DOLNJE LEŽEČE > Vozniki po ozkih ulicah med hišami in dvorišči v Dolnjih Ležečah vozijo celo 60, 70 ali več kilometrov na uro, opozarja predsednik krajevne skupnosti Bruno Bombač. Zato je krajevna skupnost že lani občini predlagala, da postavi hitrostne ovire. Ko je predlog proučil še svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ga je potrdil tudi občinski svet. Na celotnem območju levo od regionalne ceste bodo s prometnimi znaki vzpostavili območje omejene hitrosti na 30 kilometrov na uro. Na cesti mimo picerije pri Bzku in naprej proti železnici, avtocesti in pokopališču pa bodo postavili štiri asfaltne hitrostne ovire, obstoječi plastični bodo odstranili.

Poleg tega naj bi v prihodnjih mesecih redarji večkrat nadzirali promet. Domačini namreč opažajo, da si mnogi krajšajo pot skozi Dolnje Ležeče in mimo divaškega pokopališča, pri tem pa se jim zelo mudi.

S tem vseh prometnih težav Dolnjih Ležeč še zdaleč ne bo konec, opozarja Bombač. “Dolnje Ležeče so najbolj obremenjene s tranzitom. Tod pelje 900 težkih tovornjakov na mesec, tudi največ avtomobilov. Ni pa pločnika do Divače.” Otroci, ki želijo peš po vasi, tako hodijo po dvoriščih, je dodal. In pozval občino, da med prioritete uvrsti gradnjo pločnika od Divače čez avtocestni nadvoz do Dolnjih Ležeč. Županja Alenka Štrucl Dovgan je pojasnila, da se o tem pogovarja z direkcijo za infrastrukturo, saj gre za državno cesto, in da podobno velja za pločnike v Famljah in do Gornjih Vrem.


Najbolj brano