Alec Baldwin aretiran zaradi pretepa glede parkirnega prostora

Ameriški igralec Alec Baldwin, ki je zadnja leta slaven zaradi upodobitve predsednika ZDA Donalda Trumpa v komični oddaji Sobotna noč v živo, je v petek ponovno videl notranjost zaporniške celice, ker je udaril voznika, ki mu je ukradel dragoceni parkirni prostor v newyorškem Greenwich Villagu.

Alec Baldwin Foto: Vir: Wikipedia
Alec Baldwin Foto: Vir: Wikipedia

NEW YORK > 60-letni Baldwin je bočno vzvratno parkiral pred svojim domovanjem, nakar je v prazen parkirni prostor nesramno zapeljal 49-letni voznik, čigar imena niso takoj objavili.

Tat parkirnega prostora se je odpravil plačat parkirnino na avtomat, Baldwin pa se je odpravil za njim in ga nahrulil. Možakar je jezikal nazaj, malce sta se prerivala in Baldwin ga je udaril v obraz.

Baldwin je sicer znan po nagli jezi. Leta 2014 ga je aretirala policistka, ker se mu je zdelo neumno, da mu je napisala kazen za vožnjo s kolesom v napačno smer enosmerne ulice. To v mestu kolesarji počnejo tako redno kot pešci prečkajo ulice pri rdeči luči in se nihče ne obremenjuje. Po aretaciji je izjavil, da v New Yorku enostavno ne more več živeti, ker je postal prepoln norcev. Čeprav se mu je tožilo po Los Angelesu, kjer so bogati in slavni izolirani od množic, pa je vseeno ostal v mestu, saj dobro služi in se zabava z nastopi v oddaji Sobotna noč v živo, ki jo snemajo v studiih NBC v Rockefellerjevem centru. Pred tem se je Baldwin večkrat zapletel v spore in obračunavanja z nadležnimi paparaci. Leta 1995 je z enim od njih opravil podobno kot v petek z možakarjem, ki mu je ukradel parkirni prostor.

Tatu so odpeljali v bolnišnico, ker se je pritoževal nad hudimi bolečinami v bradi in vratu, kar bo zagotovo koristno za prihajajočo odškodninsko tožbo.

Baldwina so nemudoma aretirali, vendar čez nekaj ur izpustili. Pred sodnika bo moral zaradi fizičnega napada, ki so ga policisti opredelili kot prekršek in ne kaznivo dejanje.

Kazen za napačno parkiranje pa bosta morala plačati oba. Možakar zaradi tega, ker ni uspel plačati ukradenega parkirnega mesta, saj ga je Baldwin prej poslal v bolnišnico.

Baldwinovega dejanja Newyorčani, ki vozijo in parkirajo, ne obsojajo, saj so tovrstne nesramne kraje parkirnega prostora v mestu, kjer prostih parkirnih prostorov zelo primanjkuje, reden pojav.

Vozniku, ki v takšnih primerih potegne kratko, ostane na voljo le godrnjanje, ker se policistom s takšnimi zadevami ne ljubi ukvarjati, ali pa naredi podobno kot Baldwin.

Drugo vprašanje je sicer to, zakaj se Baldwin sploh spravlja parkirati na ulico, saj ima več kot dovolj denarja, da si lahko privošči garažo. Novinar New York Posta ga je to vprašal, ko so ga vlekli v zapor in Baldwin je bil tiho.

O incidentu so novinarji povprašali tudi Trumpa, ki se je doslej že večkrat jezil nad tem, kako ga Baldwin uprizarja - niti najmanj ne kot stabilnega genija, za kakršnega se ima sam. "Želim mu vso srečo," je sarkastično komentiral Trump.


Najbolj brano