Tina Gerbec: Družbena podstat

Tudi tokrat se bodo za mesto prvega med občani in občankami v Kanalu potegovali v SD. Zaupali so v predstavnico mlajše generacije Tino Gerbec, ki vodi obrtno zbornice ožje Goriške.

Tina Gerbec Foto: Nace Novak
Tina Gerbec Foto: Nace Novak

In v svojem programu poudarja prav skrb za gospodarstvo. Gerbčeva ki se za županjo poteguje še ob podpori nekaterih drugih sredinskih strank, je leta 2004 postala vodja kanalskega TIC-a in tam ostala štiri leta. Kasneje je pet let na RRA severne Primorske vodila evropske projekte. Danes je direktorica novogoriške območne obrtne zbornice in zadnja štiri leta je kot občinska svetnica dejavnejša v politiki, medtem ko je bila že prej v svetu krajevne skupnosti. Vodila je odbor sveta za gospodarstvo, prostorsko planiranje in varstvo okolja.

“Obe funkciji sta mi dali jasnejši vpogled v delovanje občine ter v njene prednosti, slabosti in neizkoriščene priložnosti,” pravi 39-letna politologinja na svojem facebook profilu za volilno kampanjo. Kot je pred dnevi dejala za nas časopis, je svoj program usmerila v področja, ki so bila, kot meni, v zadnjih letih zanemarjena.

Gre za izboljšanje pogojev za gospodarski razvoj in ustvarjanje pogojev za razvoj turizma. “Tu smo v primerjavi z nekaterimi bližnjimi občinami precej zaspali,” je prepričana kandidatka SD, ki med prioritete postavlja še večji posluh za vse generacije in povečanje vloge krajevnih skupnosti. Toda izpostavila je tudi povečanje zahtev občine do velikih gospodarskih subjektov na tem območju in skrb za okolje.


Najbolj brano