Siniša Germovšek: Domačini na(j)prej

Po poklicu zgodovinar in sociolog Siniša Germovšek, ki kandidira na neodvisni Listi za Bovško s sloganom Domačini na(j)prej, je večni kandidat za bovškega župana.

Siniša Germovšek
Siniša Germovšek 

Vseskozi je imel močnega protikandidata Danijela Krivca. Župan je bil v obdobju od 2012 do 2014, ko je Krivec moral to funkcijo zapustiti zaradi nezdružljivosti s poslanskim mandatom. Vmes se je zgodila nesreča na dostavni kaninski gondolski žičnici. Ker so občani ocenili, da je Germovšek premalo ukrepal, ni dobil podpore na prejšnjih volitvah. Germovšek je bil leta 2004 tudi za nekaj mesecev državni poslanec.

Pomaga v družinskem podjetju v njegovi večinski lasti, ki ima v najemu kamp Polovnik v Bovcu. Posle je prepustil sinu. Kandidira zato, ker meni, da mora občina več pozornosti posvetiti domačinom. “Podpora domačim podjetnikom in mladim družinam, nadgradnja pomoči za starejše občane in zaupanje v domače moči in sposobnosti so moje usmeritve. Zadovoljni domačini so osnova za razvoj turizma in temelj prihodnosti.” Kot pravi, so vsa naselja v občini enakovredna, zato bi morale imeti krajevne skupnosti večjo vlogo.


Najbolj brano