Mauricij Humar: Program po željah občanov

Mauricij Humar se v boj za drugi županski mandat podaja samozavestno. Kot pravi, njegov program ni nekaj, kar bi spisal na hitro, po svojih željah, ampak je rezultat želja, hotenj in potreb občank in občanov, ki so jih združili v letu 2017 predstavljeni strategiji razvoja občine.

Mauricij Humar Foto: Alenka Ožbot
Mauricij Humar Foto: Alenka Ožbot

Ugotavlja, da je bilo že veliko narejenega, ostaja pa še precej idej in nalog. “Pri tem upam, da bo tudi država opravila svojo nalogo in dala večji poudarek na pomembnih projektih, kot je na primer ureditev protipoplavne zaščite ob reki Vipavi,” pravi.

Štiri leta je bil predsednik krajevne skupnosti, osem let občinski svetnik, v zadnjem mandatu pa je kot župan vodil zmerno politiko, s poudarkom na sociali in šolstvu, v zadnjem času še na turizmu. Na volitvah leta 2014 je kandidiral kot neodvisni kandidat s svojo listo in izpeljal je močno volilno kampanjo, s katero mu je uspelo premagati “večnega” župana Zlatka Martina Marušiča, ki je pred njim občino vodil dvajset let. “Delo župana mi je všeč, moraš se pa zavedati, da si v službi ljudi 24 ur na dan, 365 dni v letu. Po štirih letih sem še vedno poln energije,” pravi Humar.


Najbolj brano