Marko Miklavič: Omejil bi naval na Nadižo

Marko Miklavič je od leta 2006 vpet v delo občinskega sveta, za župana kandidira tretjič. V zadnjih dveh mandatih se je pridružil Listi Smrekar Darko - Smrk in prijatelji.

Marko Miklavič
Marko Miklavič 

Ta lista ga podpira na tokratnih volitvah, poleg tega je pridobil podporo SDS. V tem mandatu opravlja funkcijo podžupana. Kot direktor svojega podjetja je pogosto na poti med Evropo in Malezijo. Ukvarja se s posli, ki so povezani s tako imenovano blockchain tehnologijo. Glede na njen vzpon v svetu bi v Kobaridu odprl izobraževalno središče in s tem podaljševal turistično sezono. Kot predsednik krajevne skupnosti Idrsko je veliko energije vložil v urejanje kanalizacij in vodovoda.

Znan je po kritičnih nastopih, v tem mandatu se sicer zdi, da je bolj umirjen. V preteklosti je bil pogosto kritičen do nekdanje LTO Sotočje Kobarid Tolmin. Je med pobudniki enotnega turističnega zavoda. V zadnjem obdobju je imel pomembno vlogo pri snovanju sistema za daljinsko ogrevanje. Miklavič si bo prizadeval tudi za cenejšo elektriko za gospodinjstva in za energetsko samooskrbo občine.

Kot kandidat SLS je kandidiral na državnozborskih volitvah, vendar se ni uspel prebiti naprej. Poudarja, da se ne odloča levo ali desno, ampak za dobro občanov. Zavzemal se bo za podjetnike in pomagal začetnikom. Načrtuje dokončanje obrtne cone.

“Naval na Nadižo presega zmogljivosti reke, treba ga bo omejiti,“ razmišlja. Vzpostavil bi ambulanto za turiste. Tudi nova stanovanja ima v mislih.


Najbolj brano