Ključ ima obramba

Rokometaši Kopra drevi gostujejo v Ormožu, kjer jih ob 19. uri čaka obračun z ekipo Jeruzalema. Rumeno-modri, ki so v zadnjih tednih dvignili raven igre, si želijo novega uspeha.

Koprski rokometaši se zavedajo, da pot do uspeha v Ormožu pelje 
samo prek dobre igre v obrambi. Na fotografiji je posredovanje 
vratarja Thomasa Postogne. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprski rokometaši se zavedajo, da pot do uspeha v Ormožu pelje samo prek dobre igre v obrambi. Na fotografiji je posredovanje vratarja Thomasa Postogne. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V športni dvorani Velika Nedelja čaka rumeno-modre zahtevno delo. Čeprav so Ormožani v slabi seriji (izgubili so zadnje tri tekme, dve doma), znajo biti kot gostitelji zelo neugoden tekmec. To so letos občutili tudi favorizirani Velenjčani, ki so v prvem krogu v Ormožu izgubili z 20:22.

“V Ormožu je vselej težko. Imajo zares kvalitetno zunanjo linijo, mi pa moramo zaustaviti njihovo igro ena na ena in strele z razdalje. Tu so nekako najmočnejši. Moramo si pomagati v obrambi, to bo ključ do uspeha,” je pred najdaljšim gostovanjem poudaril Martin Kocjančič, vratar, ki po prihodu Mirze Haseljića sicer bolj redko dobi priložnost za igro. A s tem se mladenič ne obremenjuje. “Še pred začetkom sezone mi je bilo jasno, da bo v klub prišel nov vratar. S svojimi minutami na igrišču se skušam čim manj obremenjevati, saj sem še mlad. Zame je pomembno, da dobro treniram in napredujem, priložnosti bo zagotovo še veliko,” je še dodal 20-letni Kocjančič.

Martin Kocjančič

vratar Kopra

“Moramo si pomagati v obrambi, to bo ključ do uspeha.”

Primorci so dvotedenski reprezentančni premor izkoristili za dodatne priprave, ki so jih opravili doma v Kopru. Čeprav bi morali odigrati prijateljsko tekmo s Trstom, je bila ta na koncu odpovedana. Prav zato je bilo še nekaj več časa za kondicijske treninge, ki bodo pomembna naložba za dolgo sezono. “Časa za pripravo je bilo dovolj. Utrujenost je sestavni del športnega življenja, na katerega se je treba navaditi. Kljub nekaj bolj zahtevnim treningom, ki so vedno dobrodošli, smo veliko časa posvetili taktični pripravi na tekmo,” je še dodal mladi vratar, ki upa, da bodo v nadaljevanju sezone s soigralci izpolnili klubske cilje. Prvi je zagotovo uvrstitev v končnico za prvaka, tam pa bodo skušali splezati najviše, kar se da.


Najbolj brano