Franc Mužič: Po partizansko? Po briško!

Zgolj en mož s svojo ekipo na vrhu male občine ne bi mogel narediti iz Brd tega, kar so danes. Toda 72-letni upokojeni prometni tehnik iz Medane, ki se poteguje za že sedmi županski mandat, nepoklicnega, je vsekakor odigral pomembno vlogo.

Franc Mužič
Franc Mužič 

Prikimali smo mu, ko se je nekoč pošalil: “Je mar možno še kaj narediti za promocijo?”

Reklamo Brdom je Franc Mužič delal na vseh ravneh in na različne načine. Tudi ko je gostu ponujal “en glaž peneče” (penine) ali tako imenovano županovo kavo in mu ob slovesu podaril steklenico, je skrbel za promocijo, da o obiskovanju sejmov in sprejemanju gostov, od veleposlanikov dalje, niti ne govorimo. In zdelo se je, da ima vselej trdno vizijo, narediti iz naše najbolj zahodne vinorodne pokrajine malo turistično meko.

Kot kader prvotne LDS je imel kje izkoristiti poznanstva in jih je tudi znal. Z rojaki pa je vedno prevladovalo načelo “se bomo dogovorili”, čeprav to še ne pomeni, da vedno v obojestransko zadovoljstvo. V prostem pogovoru z enim Mužičevih rojakov smo nekoč izrazili prepričanje, da je kot župan morda res učinkovit, a da stvari naredi po svoje, po partizansko. “Po briško,” je odvrnil.


Najbolj brano