Robert Kavčič: Del ribogojnice v park

Kobariški župan Robert Kavčič kandidira zato, ker vidi nove izzive v gradnji stanovanj za mlade, preureditvi dela ribogojnice, stavbe Kadore na Livku ter nadaljevanju zastavljenih infrastrukturnih projektov.

Robert Kavčič Foto: Neva Blazetič
Robert Kavčič Foto: Neva Blazetič

Kavčič je županoval že med letoma 2006 in 2010. Za 17 glasov je leta 2010 izgubil proti Darji Haptman, ki jo je čez štiri leta s tesnim izidom premagal. Kot občinski svetnik je sodeloval pri odločitvah o potresni obnovi in ambicioznem vlaganju v nadgradnjo objektov v občinski lasti.

Nekateri mu oponašajo, da preveč časa namenja družinskemu gostinskemu lokalu na Robiču. Kavčič jih zavrača: “Zame je prva družina, druga je občina, tretji je posel.”

Je pobudnik čezmejnega sodelovanja z občinami na italijanski strani s ciljem, da bi pripravili projekte in skupaj kandidirali za denar iz programov Interreg.

V zadnjem mandatu so izpeljali za tri milijone evrov naložb. Med drugim so zgradili sistem za daljinsko ogrevanje na bio maso, ki bo v kratkem začel delovati. Občina Kobarid je kupila stavbo v ribogojnici Kobarid ter jo uvrstila v načrte. Tam bo nastal atraktiven park. “Čakamo na sklep vlade za spremembo vsebin v prostorih bivše policijske postaje, kjer nameravamo urediti dnevni center za starejše in stanovanja za mlade. Južno razbremenilno cesto mimo Kobarida je direkcija za infrastrukturo na našo pobudo uvrstila v državni načrt.” Ko jo bodo uredili, bodo odprte možnosti za nadaljevanje urejanja kobariškega trga. Čaka pa še veliko nalog, med drugim urejanje komunalne infrastrukture in čistilne naprave v Breginju.


Najbolj brano