Gašpar Mišič: “Z veseljem mu bomo podarili plakat ali dva”

Ponoči so izginili promocijski plakati Liste Gašparja Gašparja Mišiča Naš kraj iz šestih svetlobnih vitrin na različnih lokacijah v koprski občini.

Svetlobna vitrina v Šalari danes Foto: Ilona Dolenc
Svetlobna vitrina v Šalari danes Foto: Ilona Dolenc

KOPER > “Danes zjutraj so me obvestili iz Europlakata, da je ponoči bilo vlomljeno v vseh šest svetlobnih vitrin na območju koprske občine. Odmontirali so pleksi steklo in odnesli plakate naše liste,” je povedal koprski županski kandidat Gašpar Gašpar Mišič.

V listi obsojajo dejanje in pozivajo k strpni predvolilni kampanji. “Volitve so praznik demokracije, spoštujmo to,” je dodal Mišič in storitelja pozval, da se jim oglasi: “V izogib nastajanju materialne škode na tuji lastnini, povzročitelja pozivamo, naj se raje oglasi pri nas in z veseljem mu bomo podarili kakšen plakat ali dva.”

Europlakat bo poškodovanje svetlobnih vitrin prijavil policiji. To naj bi bil sicer prvi vandalistični dogodek na tovrstnih vitrinah po dolgih letih.

“Proti večeru sem prejel klic iz Kopra, da je bil storilec uslužbenec podjetja Marjetica Koper in da je dobil navodila od direktorja, ta pa verjetno še od nekoga. Poklical sem ga in vprašal, čemu je bilo to potrebno, priznal je, da je to naredil po navodilih nadrejenih,” je kasneje za TV Slovenijo povedal Mišič.

Direktor Marjetice in koprski podžupan Jani Bačič je za TV Slovenija povedal, da so po neurju dobili klic, da se je ena izmed svetlobnih omaric odprla. Ker bi to lahko bilo nevarno, je naročil, naj se odklopi elektrika. Direktor Marjetice Bačič je še dodal, da so preventivno posegli v vseh deset vitrin in odstranili panele tudi z drugimi oglaševalskimi vsebinami. Zakaj niso raje poklicali lastnika vitrin, Europlakata, ni natančno pojasnil. Dopoldne je delavec Europlakata nameščal plakat Mišiča še v zadnjo vitrino in ob tem zatrdil, da so bile vitrine odprte na silo, še poroča TV Slovenija. “Javnost si lahko misli, kdo čuti stisko ob pogledu na moje plakate v Kopru,” pa je dodal Mišič.

Pred dnevi so sicer neznanci s promocijskih panojev v Kopru poleg plakatov Liste Gašparja Gašparja Mišiča potrgali tudi plakate stranke Koper je naš.

Pred štirimi leti v času predvolilne kampanje za tedanje lokalne volitve so bili velikokrat tarča vandalov plakati županske kandidatke Polke Bošković.


Najbolj brano