Z Urošem Rapotcem na klopi je vse drugače

Klubska rokometna scena je bila v zadnjih dveh tednih na stranskem tiru, saj je bil v ospredju reprezentančni kvalifikacijski cikel. Ligaši so premor izkoristili za dodatne priprave na nadaljevanje sezone, ki bo še dolga.

Za dobro vzdušje v koprski ekipi je pomemben tudi pristen stik z 
najzvestejšimi navijači. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Za dobro vzdušje v koprski ekipi je pomemben tudi pristen stik z najzvestejšimi navijači. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Koprčani so se pred premorom pobrali. Nedvomno ima veliko zaslug za rezultatski obrat novi trener Uroš Rapotec. Čeprav je bilo takoj jasno, da bo ekipo težko spraviti v prave tirnice, to dolgoletnemu kapetanu Kopra za zdaj uspeva. Njegovi varovanci igrajo bolje, ob tem pa tudi osvajajo točke, ki so ključne za uvrstitev v želeno končnico za prvaka.

Mesec dni brez zmage

Rumeno-modri so si v uvodnih krogih prve DRL priigrali visok zaostanek za mesti, ki vodijo v končnico za prvaka. Čeprav so sezono začeli že septembra, so svojo prvo prvoligaško točko osvojili v začetku oktobra, ko je ekipi še pod vodstvom Petra Mičovića uspelo remizirati s Trimom. A prav tista tekma je predstavljala tudi konec njegove avanture na koprski klopi. Morda je tudi splet okoliščin vplival na to, da so vodilni pri primorskem klubu za grešnega kozla izbrali prav 48-letnega profesorja športne vzgoje.

Že to, da je Mičović stopil v čevlje slavnega predhodnika Veselina Vujovića, je bil (pre)velik zalogaj za trenerja, ki ni nikoli vodil prvoligaškega rokometnega kluba. Poleg tega je po rokometnih kuloarjih zakrožila novica, da so bili med igralci in trenerjem odnosi precej napeti, nazadnje naj bi se proti njemu obrnila “vsa slačilnica”. Ne nazadnje so imeli svoje prste vmes tudi najzvestejši navijači Kopra, ki nikakor niso uspeli najti skupnega jezika s trenerjem. Če k temu dodamo, da so se Primorci poleti okrepili samo z vratarjem Mirzo Haseljićem, ponovno pa so jih zdelale poškodbe, so razlogi za neprepričljiv začetek jasni. S pepelom se je posul tudi predsednik kluba Aljoša Bertok, ki je krivdo za nastali položaj deloma pripisal tudi vodstvu kluba.

Iz tekme v tekmo

Uroš Rapotec je na klop Kopra sedel pred slabim mesecem. Čeprav je jasno, da je rezultatsko krivuljo težko obrniti v tako kratkem času, se zdi, da je element preobrata prav vzdušje v ekipi, ki pod vodstvom prejšnjih dveh trenerjev ni bilo na želeni in pričakovani ravni. “Odkar je na klopi Uroš Rapotec, je vse precej drugače. Treniramo veliko več, kar se pozna. Sezono smo začeli slabše, a ta bo dolga in zagotovo polna presenečenj. Iti moramo iz tekme v tekmo in upati na najboljše. Cilj je uvrstitev v končnico, potem pa se lahko zgodi marsikaj,” poudarja Nejc Planinc, ki je s prihodom Rapotca na igrišču oživel. Podobnega mnenja je tudi Grega Krečič, ostrostrelec, ki se v Mičovićem sistemu ni znašel najbolje. “Vemo, da smo po nekaj zmagah bliže mestom, ki vodijo v končnico za prvaka. Očitno je, da je liga zelo izenačena. Če želimo računati na visoka mesta, moramo tekme, ki prihajajo, na vsak način dobiti,” je odločen Krečič.

Avtor edinih dveh zmag Kopra v letošnji sezoni (nad Dolani in Svišem) Uroš Rapotec se zaveda, da je dela še veliko, a z zagonom in željo, ki ju ima, je optimist. “Delali smo na kondicijski pripravi, dvigamo raven agresivnosti. To je tisto, kar zagovarjam in na tem moramo še veliko delati. Vse, kar zahtevam na tekmah, morajo fantje kazati že na treningih,” je povedal Rapotec.

Koprčani bodo spet dejavni že jutri, ko odhajajo v Ormož.


Najbolj brano