Tadej Beočanin: Gradil bi pametno občino

36-letni Tadej Beočanin se je po končani osnovni šoli vpisal v Gimnazijo Bežigrad, nato se je odločil za študij farmacije, ki ga je zaključil med županskim mandatom.

Tadej Beočanin
Tadej Beočanin 

V strankarsko politiko je vstopil leta 2010, ko se je na povabilo SD odločil kandidirati za člana ajdovskega občinskega sveta, v katerega je bil izvoljen s preferenčnimi glasovi. S politiko pa se je srečeval že prej, kot prostovoljec v številnih nevladnih organizacijah.

Pred štirimi leti je v drugem krogu s 63,43 odstotka glasov premagal dotedanjega župana Marjana Poljšaka, ki je občino vodil 14 let. Beočanin je pred štirimi leti napovedal 300 novih trajnih delovnih mest, vzpostavilo se jih je trikrat več, mestno jedro dobiva novo podobo, spremembe so vidne tudi drugje. V volilno tekmo za drugi mandat vstopa s sloganom Zavezan razvoju. “Prednostno se želim posvetiti reševanju stanovanjske problematike ter razvoju pametne občine,” je poudaril Beočanin, ki napoveduje močno podporo gospodarstvu, skrbi za ranljive skupine, kot so mladi in starejši, turizmu, kmetijstvu, razvoju podeželja in urbani prenovi mesta ter nova vlaganja v izobraževanje, kulturo in šport.

Svoje delo bo še naprej gradil na projektni koaliciji v občinskem svetu, partnerstvu s krajevnimi skupnostmi in sodelovanju s posvetovalnimi telesi ter nadaljeval projekt participativnega proračuna.


Najbolj brano