Robert Grk: Za enakomeren razvoj

Mali človek, Brkini in Čičarija, pa tudi dokončna odcepitev od nekdanje skupne sežanske občine ter ustanovitev lastnih javnih zavodov so bili tisto, kar je zadnjih osem let kot član občinskega sveta zagovarjal Robert Grk.

Robert Grk Foto: Bogdan Macarol
Robert Grk Foto: Bogdan Macarol

V dveh mandatih je bil izvoljen na listi Pečar (ki tokrat ne sodeluje na volitvah), zdaj v tekmi za župansko mesto nastopa kot neodvisni kandidat s podporo stranke SLS. Za županskega kandidata pa je neobičajno, da njegovega imena ni tudi med kandidati za občinski svet. “Po 20 letih delovanja v občini čutim, da sem dolžan ponuditi župansko kandidaturo, to je vrh mojega delovanja,” pravi.

Kot župan bi najprej preveril finančno stanje občine in nato skupaj z občani odločil, kje in koliko narediti. Napoveduje še gradnjo doma starejših, ob njem pa novega zdravstvenega doma, nadaljevanje gradnje kanalizacije in vodovoda, pločnikov ... “Potreben je takojšen popravek prostorsko ureditvenega plana, saj je zdajšnji storil velike krivice občanom, lastnikom zemljišč. Imeli so gradbena zemljišča, sedaj pa imajo ničelno vrednost.” Problematiko tranzitnega prometa bi rešil z uvedbo takse za tranzit. “Želim enakomeren razvoj vseh dejavnosti in enakomeren teritorialni razvoj - ustanovitev vaških skupnosti,” pravi Grk, ki je sicer direktor družinskega podjetja Kragul, ki se ukvarja s trgovino, posredništvom, gostinstvom in turizmom.


Najbolj brano