Nataša Nardin: Drugačne priložnosti

“Menim, da je čas, da ponudim drugačne priložnosti, takšne z vizijo in jasnimi cilji za prihodnost. Verjemite, tudi jaz imam na zalogi celo vrsto drznih in inovativnih zamisli, ampak se zavedam, da so to bleščeče češnje na torti, za katero moramo najprej pripraviti dober biskvit,” z gospodinjsko metaforo pojasnjuje Vipavka Nataša Nardin.

Nataša Nardin
Nataša Nardin 

Nekdanja direktorica TV Primorka in v zadnjem času urednica Vipavskega glasu dobro pozna priložnosti ter težave v domači občini. Njeno temeljno vodilo je, da bi morali vsi, ki živijo v občini, najti najboljše priložnosti za življenje in delo ter razvoj osebnih potencialov.

Zagovarja neposredno demokracijo, torej načelo, da naj vsi občani soodločajo o vseh pomembnih javnih zadevah. Participacijo namerava doseči z uvedbo odbora krajevnih skupnosti, ki bo posvetovalni organ pri odločitvah o investicijah in dogajanju v krajevnih skupnostih, ter s participativnim proračunom.

Poudarja enako kakovost bivanja za vse občane. Napoveduje, da si bo prizadevala za razvoj, ki bo temeljil na dogovoru in skladnem delovanju.

Tako bi ravnala tudi v turizmu, kjer je, kot pravi, splošno znano, da ima zgornji del doline izjemen potencial, “nihče pa se ne vpraša, kakšne oblike in koliko turizma to okolje sploh prenese, kaj si želijo ljudje, ki tam živijo.”

Nardinova se poteguje tudi za mesto članice občinskega sveta na neodvisni Vipavski listi Naprej.


Najbolj brano