Klemen Miklavič: Za novo Novo Gorico

Dolgoletni član gibanja in eden najbolj glasnih ter prepoznavnih svetnikov v preteklem mandatu je kandidat gibanja Goriška.si postal po dolgem in tehtnem premisleku.

Klemen Miklavič Foto: Leo Caharija
Klemen Miklavič Foto: Leo Caharija

Klemen Miklavič je med bolj izobraženimi in razgledanimi županskimi kandidati. Doktoriral je iz izobraževalnih sistemov in kot svetovalec dela večinoma v tujini. Del minulega mandata je, denimo preživel v Savdski Arabiji. Njegove reference pa sežejo vse do Evropske komisije in Organizacije združenih narodov.

Čeprav ga načeloma odlikujeta zmernost in vljudnost, se je v preteklem mandatu zapletel v kar nekaj ostrih besednih dvobojev z županom Matejem Arčonom. Svetniki Goriške.si, Miklavič pa med njimi še najbolj izrazito, so sloveli po tem, da so brezkompromisno vztrajali pri temah.

Miklavičeve priljubljene so bile razvoj univerze, vodil je tudi občinsko visokošolsko komisijo, kadrovanje v Hitu in podražitev vodarine.

Vztrajnost in “študiozni” pristop h gradivu sta dobri lastnosti. Po drugi strani pa marsikdo slogu Goriške.si očita ravno brezplodno trmarjenje pri malenkostih. Ter odmaknjenost od realnosti in glavo v oblakih.

Miklavič je kampanjo zastavil na predpostavki, da Nova Gorica caplja za sosedami ter potrebuje razvojni preboj: “Nova Gorica je bila mesto, o katerem je govorila cela Jugoslavija, o katerem je govorila cela Evropa. To je mesto, ki mora zmagovati in biti zgled drugim.” V kampanji bo moral dokazati, da je tudi operativen, poleg tega da je pameten in lepo govori. V vsakem primeru pa zna iskrenje Miklavič : Arčon dvigniti kakovost in zanimivost predvolilnim soočenjem.


Najbolj brano