Jožko Andlovic: Za nove priložnosti

35-letni Jožko Andlovic prihaja iz znane vinarske družine z Gradišča pri Vipavi. Ob delu trenutno končuje študij marketinga. Kljub mladosti si je že nabral nekaj politične kilometrine.

Jožko Andlovic Foto: Osebni arhiv
Jožko Andlovic Foto: Osebni arhiv

Zadnja dva mandata je deloval kot občinski svetnik stranke SDS, v tem mandatu je bil tudi podžupan, zadolžen za družbene zadeve, obenem je predsednik občinskega odbora stranke. Za županski mandat se poteguje v drugo, prvič je poskusil pred štirimi leti. “Želim, da Vipava postane moderna občina z učinkovito in dostopno upravo s posluhom za vse občane. Razvijati jo želimo v smer, da postane še lepša, prijaznejša in učinkovitejša,” poudarja Andlovic.

Pri tem je po njegovih besedah treba upoštevati bogato tradicijo in kulturno dediščino Vipavske doline, hkrati pa narediti korak naprej. “Cilj je butični turizem, ki bo temeljil na športnih, gastronomskih, zgodovinskih in naravnih doživetjih in omogočil prebivalcem zaslužek in razvoj.”

Kot dodaja, je treba v občini aktivno spodbujati podjetništvo ter nadgraditi in obnoviti javno infrastrukturo. “Vipava je manjša občina, treba je ohraniti njen pristni vipavski karakter, čudovito naravo in prijazen obraz,” je prepričan Andlovic.

O sebi pravi, da je poln energije in svežih idej. “Po naravi sem pozitiven in družaben, priložnost za našo občino pa vidim prav v sodelovanju in vključevanju, da nadgradimo vse, kar je dobrega, in poiščemo nove priložnosti.”


Najbolj brano