Jernej Verbič: Da se kolo ne ustavi

Jernej Verbič je bil tri mandate postojnski župan. Tudi po oceni svojih političnih tekmecev je v tem obdobju s pomočjo svoje ekipe dosegel, da je občina naredila vidne korake naprej, predvsem na področju infrastrukturne urejenosti.

Jernej Verbič Foto: Atelje Postojna
Jernej Verbič Foto: Atelje Postojna

Kljub temu je na zadnjih volitvah proti Igorju Marentiču izgubil za dva glasova, saj so volilci ocenili, da je čas za svež veter. V vmesnem času se je upokojil, v politiki pa je ostal kot postojnski občinski svetnik in do lani tudi član državnega sveta.

Po štirih letih je ocenil, da bi bila njegova ponovna vrnitev na čelo občine koristna za razvoj. Kot ugotavlja, so bili v času sedanjega župana namreč uresničeni vsi projekti, ki jih je v izvajanju ali pripravljene zapustil leta 2014, večina tistih, ki jih je Marentič obljubljal leta 2014, pa še vedno ostaja na papirju - med obljubami za prihodnost. To je tudi glavni razlog, da se je odločil kandidirati. Odločitev je sicer sprejel tik pred zdajci, ko se je pokazalo, da druge resne alternative aktualnemu županu ni, s čimer je rešil tudi zadrego na desni sredini.

“Trenutno se v občini ne izvaja niti en večji projekt. Postojna pa potrebuje novo šolo, nov vrtec, bazen, urejeno Tržaško, urejene sprehajalne in kolesarske poti ob porečju Pivke, nove površine za stanovanja, podporo dijakom in študentom v obliki občinske žepnine, brezplačen prevoz Furman med vasmi in mestom, urejeno infrastrukturo po vaseh,” je nakazal le nekaj programskih točk za prihodnost.


Najbolj brano