Ivan Princes: Proračun ima dno

Prvič je za župana kandidiral leta 1994, ko je nastala Občina Vipava. Po šestih mandatih na čelu občine, ki jo je vseskozi vodil kot nepoklicni župan, Ivanu Princesu izkušenj zagotovo ne manjka.

Ivan Princes Foto: Leo Caharija
Ivan Princes Foto: Leo Caharija

“Ob premišljevanju, kako predstaviti dosedanje delo župana, obenem pa nakazati prihodnji razvoj občine, sem glede na izkušnje, ki jih imam iz vseh preteklih mandatov, prišel do spoznanja, da je občina živa stvar, ki obsega ljudi, občanke in občane, kot tudi vse stvarno premoženje, zemljišča, stavbe, obrtne cone,” Princes pojasnjuje pred letošnjimi lokalnimi volitvami, kjer se bo kljub prvotnim napovedim, da ga županovanje ne zanima več, potegoval za svoj sedmi mandat. Ker želi nadaljevati zastavljene cilje in ima nove izzive.

Pri tem opozarja, da proračun ni vreča brez dna, zato slepe obljube po njegovem niso na mestu “saj vsi vemo, da mora vsaka želja imeti zaledje v proračunu, sicer ostane nerealizirana.”

Namerava se osredotočiti na naložbo, ki občino zaposluje že kar nekaj časa, univerzitetni kampus v Vipavi, pomembne pa se mu zdijo še ureditev porečja reke Vipave, ureditev prostorov za glasbeno šolo, gradnja mrliških vežic po naseljih, povečanje podružnične šole v Vrhpolju in vrtca v Vipavi ter ureditev turistične “recepcije” na Gočah. Obljublja tudi več denarja za kulturo in šport in delovanje društev.

Ob tem meni, da se da veliko narediti, če so odločitve najvišjega organa, občinskega sveta, usklajene.


Najbolj brano