Igor Marentič: Dokončati začeto

Postojnskega županaIgorja Marentiča nekateri zunanji opazovalci uvrščajo v novi val slovenskih županov, ki odstopajo od ustaljene podobe županov in ki so v svojih mandatih dosegli razvojne premike.

Igor Marentič Foto: Veronika Rupnik Ženko
Igor Marentič Foto: Veronika Rupnik Ženko

Tudi v Postojni so tisti, ki so ga zelo tesno izvolili, v zvezi z njegovim županovanjem gojili velike upe in pričakovanja. Do danes so ga nekateri začetni podporniki zapustili, a pridobil je tudi nekaj novih simpatizerjev.

Po štirih letih namreč ni brez rezultatov. Imel je srečo, da je občino prevzel v dobrem stanju in podedoval kar nekaj velikih projektov. Njihovo nadaljevanje je bilo logično, a uspešna izvedba vendarle ni bila samo po sebi umevna. Z nekaterimi, predvsem “mehkimi” projekti in programi je dal občini tudi svojo noto, prav tako tudi s svojim slogom.

A vendarle številne obljube izpred štirih let še niso uresničene. Tudi zato Marentič meni, da bi si, zdaj ko je tudi politično bolj izkušen, zaslužil še en mandat, saj bi rad dokončal in uresničil še veliko stvari. Na seznamu načrtov so med drugim izgradnja prizidka k OŠ Antona Globočnika, nadzidava prizidka k podružnični šoli v Hruševju, bazen, kolesarske poti, nova povezovalna cesta od krožišča pri pokopališču do Kremence, ureditev Tržaške ceste, oživitev Kutinove hiše, razvoj zelenega turizma.

Že pred štirimi leti je sicer obljubljal tudi lesni center in energetsko samozadostnost občine. Pri vnovični kandidaturi lahko upa, da mu občani tudi vožnje pod vplivom alkohola niso preveč zamerili.


Najbolj brano